Ce spune despre el muzica pe care o ascultă

Este un romantic incurabil? Se joacă cu mintea ta? Este imatur? Află ce spune despre el ultimul album pe care l-a cumpărat.

Unul dintre lucrurile despre care aţi discutat atunci când aţi ieşit la prima întâlnire a fost muzica. Aţi aflat că vă plac aceleaşi genuri, dar ulterior ai descoperit că mai ascultă şi alte lucruri despre care nu ţi-a spus nimic de la început. Ar trebui să te îngrijoreze faptul că are pe iPod pe repeat o sângeroasă piesă heavy metal? Sau ţi se pare amuzant că Lana Del Rey este de departe prima în topul prefeinţelor lui muzicale? L-ai părăsi dacă ai afla că are o slăbiciune pentru Justin Bieber sau te-ai teme că va jefui o bancă doar pentru că îl divinizează pe Eminem? Află mai multe despre iubitul tău cu minimul de efort de a arunca un ochi în playlistul lui sau în folderele cu muzică de pe computer (sau, dacă este un pasionat, uită-te în colecţiile lui de CD-uri).

Dacă ascultă Justin Bieber

Ar trebui să te îngrijoreze serios. Dacă era fată, avea 14 ani şi multe postere cu adolescenţi celebri pe pereţii camerei, mai că ai fi putut trece cu vederea o astfel de scăpare. Doar că are bine peste 25 de ani, a terminat de ceva vreme o facultate şi a reuşit chiar să-şi găsească şi un job decent. Atunci care este problema lui? „Este un tip imatur, care nu a reuşit să depăşească afectiv perioada adolescenţei şi pentru care repere precum muzica, felul în care se îmbracă, ceea ce face în timpul liber au rămas la nivelul adolescenţei“, spune psihologul Florin Niculescu.

Poţi să…

… îl părăseşti pur şi simplu sau să-l convingi să încerce măcar Justin Timberlake, care va însemna o evoluţie în comparaţie cu ce ascultă acum.

Dacă ascultă Bruno Mars

Sau orice cu versuri atât de siropoase încât riscă să facă diabet de la ele, fii îngăduitoare! Este cea mai bună modalitate prin care tu poţi descoperi că este un tip romantic, care îţi scrie poezii, îţi aduce flori fără a avea nevoie de un motiv pentru asta şi îţi face complimente senzaţionale (nici nu-i de mirare, că doar îl inspiră versurile melodiilor de dragoste de pe iPod). Dacă iubitul tău ascultă astfel de muzică, poţi fi sigură că se va purta impecabil cu tine şi nu va uita niciodată ziua părinţilor tăi, aniversarea voastră şi tot felul de zile mai mult sau mai mult importante. „Eşti norocoasă, cel cu care ai o relaţie este un iubitor de frumos şi asta îţi va face relaţia motiv de bucurie mai tot timpul“, spune specialistul noastru.

Poţi să…

… rămâi cu el, pentru că un tip aşa de sensibil şi afectuos nu găseşti pe toate drumurile. Nu ar strica totuşi să-i explici că şi rock-ul are balade frumoase. Poţi începe cu clasica Metallica şi al ei Nothing Else Matters.

Dacă ascultă Eminem

Este un răzvrătit incapabil să facă ceva împotriva a tot ce îl revoltă, aşa că se refugiază în muzică rap. Dacă poţi să-l înţelegi şi eşti de acord că toate cauzele sunt pierdute din start, înseamnă că el este ceea ce-ţi trebuie. Dacă ai vrea lângă tine un tip care să facă ceva concret când are o nemulţumire, nu doar să-şi plângă de milă pe muzică pentru băieţi răi, reevaluează-ţi relaţia şi ia măsuri. „Tipii care ascultă acest gen de muzică tind să se identifice cu personajul care o interpretează sau cu situaţiile pe care le descrie acesta în piesele lui. Câtă vreme nu exagerează în această direcţie, nu e tocmai rău“, spune psihologul nostru.

Poţi să…

… încerci să-l înţelegi şi poate va ajunge să-ţi placă şi ţie muzica pe care o ascultă el, sau convinge-l că şi Drake este raper. Da, unul sensibil şi frumos, dar totuşi un raper.

Dacă ascultă Rammstein

Şi o face cu pasiune vecină cu obsesia timp de o săptămână, după care trece cu aceeaşi pasiune la Celine Dion, urmată de Armin van Buren (după acelaşi tipar), trebuie să te gândeşti serios dacă ai nevoie în viaţa ta de un tip atât de instabil. Poate te-ai bucurat în săptămâna de rock, dar inconstanţa asta te derutează serios. Cum este posibil ca cineva trecut de vârsta adolescenţei să nu aibă conturate încă gusturile muzicale? „Există un tip de bărbat a cărui personalitate e structurată în aşa fel încât orice decizie, oricât de nesemnificativă, este greu de luat. Aceşti oameni sunt nesiguri pe ei şi se lasă influenţaţi pentru că sunt incapabili să  facă alegeri pertinente, care să îi avantajeze. Este şi aceasta tot o formă de imaturitate afectivă“, spune psihologul Florin Niculescu.

Poţi să…

… fugi cât vezi cu ochii, pentru că nu ai nevoie de un astfel de personaj în viaţa ta. Înainte de a dispărea din viaţa lui îl poţi convinge totuşi să asculte muzică veche, pentru că ştie toată lumea: oldies, but goldies!

Foto: Northfoto

.

Adriana Matei
contact@misshypewit.com