Ce fel de iubit îţi doreşti? Adolescent sau trecut de… a doua tinereţe?

Când vine vorba despre iubitul ideal, faptul că te face să te simţi în al nouălea cer e mai important decât vârsta din buletin. Dar fetele GLAMOUR au stat şi-au argumentat: o fi mai bine să ieşi la braţul lui Shia LeBoef sau a lui Michael Douglas? Voi ce-aţi alege?

 

Când vine vorba despre iubitul ideal, faptul că te face să te simţi în al nouălea cer e mai important decât vârsta din buletin. Dar fetele GLAMOUR au stat şi-au argumentat: o fi mai bine să ieşi la braţul lui Shia LeBoef sau a lui Michael Douglas? Voi ce-aţi alege?

Mirela Ujică – Pro: un tip mai în vârstă

În drum spre birou, în această dimineaţă mă gândeam cam ce argumente să invoc în bucata mea de articol: nu mi-am dat întâlnire niciodată cu un tip cu mai mult de patru ani mai mare decât mine, nu am făcut niciodată vreo pasiune pentru tatăl vreunei colege de liceu şi nici nu m-am amorezat de vreun profesor atotştiitor la facultate. Pe scurt: experienţa nu era de partea mea. Cu toate acestea gândindu-mă la toate momentele în care suspin când pe ecranul televizorului apar Clive Owen (47), Sean Penn (51) sau Anthony Hopkins (73), continui să mă întreb oare cine ar spune „nu“ vreunei întâlniri cu ei doar pentru că vârsta din buletin e cu câteva decade mai mare? Eu cu siguranţă nu! În primul rând pentru că alături de un tip mai în vârstă decât tine lucrurile trebuie să fie mult mai uşoare: gata cu geloziile stupide, gata cu discuţiile infantile, gata cu împărţitul notei la restaurant şi gata cu experienţele total nereuşite în pat. Şi cel mai important: pentru un tip mai în vârstă, tu vei fi întotdeuna iubita lui mai tânără, mai hot şi mai dezirabilă. Nu sună rău deloc, nu-i aşa?!

Oana Vasilache – Contra: un iubit mai tânăr

Hmm, un iubit mult mai tânăr. Bineînţeles, criteriile de respingere se ştiu înainte şi nu au nici o legătură cu vârsta. Leneşul e leneş, gelosul e gelos, şi tot aşa – deja ştiu prea bine ce să evit. Deşi, acum că mă gândesc, chiar şi leneşul e mai puţin leneş când are ceva de demonstrat. Iar o diferenţă de vârstă mereu stârneşte lucruri de demonstrat. Aşadar, cu un iubit de 21 mai degrabă te laşi purtată de val decât coruptă de lâncezeală. Doarme mai puţin, îmi instalează proxy-ul, îmi sincronizează iPodul, îmi downloadează Legends of the Fall, (şi se uită cu mine!) ştie capitala Madagascarului (Antananarivo), citeşte Dune, se joacă în secret pe calculator, dădea BAC-ul când Michael Jackson a murit, nu-i plac the Beatles (nici măcar din respect), îmi explică de ce SUA a invadat Irakul şi unde e pe hartă. Şi o face necondescendent, cu răbdare şi naivitate. Şi mie mi-e drag şi oricum nu mă interesează Bush. Un bărbat tânăr e încă nescris. Nu şi-a format toate ticurile, nu ştie ce-i ăla viciu şi nu îl foloseşte ca pretext şi scuză şi nu are o opinie despre cum mă îmbrac. Nu vrea să mă convingă de nimic, e chiar deschis. Să spun că îl formez e o exagerare plăcută, dar jur pe Balenciaga că o să ştie să-şi suflece impecabil mâneca la cămaşă, că o să ţină minte aniversarea noastră şi o să ştie ce să-mi ia de ziua mea, doar că nu o să-şi permită să-l cumpere şi doar o să-mi spună ce e. Dar, zău că e suficient. Sunt ca Thelma şi Louise, îl prefer pe Brad puber şi sudist, îmi place vinul alb şi rece, ies cu bărbaţi tineri. Raţional, n-aş zice nu la un Redford, dar relaţiile se nasc în locurile în care ne simţim confortabil şi în cercurile în care ne învârtim, aşa că eu sunt mult mai dispusă să găsesc un Shia LeBoefdecât un Douglas.

Foto: outnow.ch

.