Ce am învăţat despre bărbaţi?

În primul rând că şi ei pot vorbi despre problemele lor. În al doilea rând că i-am judecat greşit în mult prea multe situaţii. În al treilea rând că şi ei pot fi sensibili.

În primul rând că şi ei pot vorbi despre problemele lor. În al doilea rând că i-am judecat greşit în mult prea multe situaţii. În al treilea rând că şi ei pot fi sensibili.

Imaginează-ţi pentru o secundă că toate lucrurile pe care credeai că le ştii despre bărbaţi nu mai sunt valabile. Şi că toate cărţile care s-au scris pe această temă, sfaturile prietenilor sau toate stereotipurile despre ei nu fac altceva decât să te încurce. Aşadar, bărbaţii sunt sau nu atât de răi şi insensibili pe cât credem? Sau foarte afemeiaţi? Sau obsedaţi de control? După îndelungi „săpături“ tematice, iată ce am aflat.

Majoritatea bărbaţilor sunt, ei bine, de treabă

Chiar dacă de multe ori ai fost tentată să crezi că singurul scop al bărbaţilor este să te seducă şi să te abandoneze, trebuie să-ţi spunem că lucrurile nu stau deloc aşa. Ca şi în cazul nostru, bărbaţii sunt interesaţi de relaţii pe termen lung, se ataşează emoţional şi sunt la fel de afectaţi atunci când lucrurile nu merg. Şi avem şi dovezi în acest sens. Un studiu recent a arătat că 73% dintre bărbaţi sunt interesaţi de o relaţie pe termen lung cu o femeie şi doar 8% au ca prioritate o relaţie pasageră, bazată doar pe sex. Şi 99% dintre tipi sunt în căutarea femeii potrivite. De fapt, ei se stresează cam pentru aceleaşi lucruri pentru care ne facem şi noi griji. Sunt la fel de preocupaţi de prima impresie pe care o fac, se tem să nu spună lucruri nepotrivite, să nu ne supere, să nu-i înţelegem greşit. Îţi sună cunoscut, nu-i aşa? Şi nu-ţi face griji în ceea ce priveşte frica lor de responsabilităţi: 95% dintre bărbaţi au declarat că la un moment dat vor să se însoare.

Bărbaţii vor să deţină controlul
Am fost învăţate că un bărbat trebuie să facă primul pas spre o relaţie, pentru că altfel, cumva, ordinea naturală a lucrurilor ar fi tulburată. Dar bărbaţii par a nu fi de aceeaşi părere: 50% dintre tipi au spus că este foarte excitant ca o tipă să facă primul pas, 45% au declarat că nu are nici o importanţă cine pe cine invită în oraş şi doar 5% la sută consideră că este prea agresiv ca o femeie să preia iniţiativa. Cu alte cuvinte, nu sta pur şi simplu să aştepţi să fii invitată la un suc de tipul acela drăguţ pe care l-ai cunoscut aseară în club, ci găseşte un pretext simpatic pentru a-l invita tu. Mai ales dacă ai observat că şi el este interesat de tine, nu-ţi bate capul cu lucruri nesemnificative precum: nu vrei să pari disperată sau nu vrei să-l deranjezi. Şi este cu atât mai amuzant cum punem problema, pentru că, în general, noi suntem cele care le dăm bărbaţilor posibilitatea să deţină controlul: ei ne cer numărul de telefon, ne invită la teatru şi sunt cei care decid dacă să ne sune sau nu după prima întâlnire.

Bărbaţii nu au o problemă dacă le dai indicaţii în dormitor
Vârsta medie la care majoritatea fetelor îşi încep viaţa sexuală este 17 ani, dar, de multe ori, primul orgasm îl au abia pe la 20 de ani, aşa că este evident că ar trebui să vorbim mai mult în pat şi ei vor să audă ce avem de spus. 58% dintre ei se declară încântaţi de faptul că o tipă poate să le dea indicaţii precise despre ce îi place să i se facă, pe când doar 3% consideră că ar trebui să ţinem pentru noi ceea ne trece prin minte în pat. Şi, evident, este important modul în care punem problema. Este de preferat să-i arăţi cu blândeţe unui tip ce ţi-ar plăcea să îţi facă decât să-i reproşezi că nu se pricepe.

Ei sunt de acord: înfăţişarea nu este tot ce contează
Dacă eşti ca majoritatea fetelor, cel mai probabil crezi că, dacă mai slăbeşti câteva kilograme şi îţi mai scurtezi fustele cu câţiva centimetri, vei avea mai mult noroc în dragoste. Dar dacă te bazezi doar pe înfăţişare atunci când vrei să atragi un tip este posibil să ai surprize şi să nu funcţioneze mereu. Şi asta nu este doar părerea mea, am auzit-o de la o mulţime de tipi. Oricât ar părea de greu de crezut, bărbaţii sunt mai impresionaţi de lucruri precum personalitatea unei femei, de faptul că au ce vorbi cu ea, de simţul umorului, decât de felul în care arată. Pe o scală de la 1 (deloc importantă) la 5 (foarte importantă) doar 27% dintre tipii intervievaţi au ales 5 pentru înfăţişare, în timp ce 62% au considerat simţul umorului ca fiind cel mai important.

Şi ei sunt vulnerabili
Ca femei avem tendinţa să dăm vina pe ei când nu merge relaţia: sunt pur şi simplu nişte ticăloşi şi nu avem ce să facem în această privinţă. Şi sună foarte bine o scuză de genul acesta, deşi lucrurile stau mai degrabă astfel: relaţiile sunt lucruri complicate şi atunci când te implici în una există mereu riscul de a fi rănit. Şi este un adevăr valabil pentru ambii parteneri. Şi cunoşti şi tu o mulţime de tipi care au suferit ani întregi după iubitele de care s-au despărţit şi la care au ţinut mult. Doar că suntem prea obişnuite să-i considerăm pe ei personajele negative şi uităm adesea că aceasta nu este o luptă între noi şi ei, ci o relaţie în care depindem unul de celălalt.

.