Calendarul unei relaţii perfecte

Beneficiile pe care ţi le aduce o relaţie plină de momente fierbinţi sunt mai multe decât ţi-ai fi putut imagina. Am întocmit pentru tine lista celor mai utile 28 de informaţii pe care trebuie să le ştii pentru ca fiecare zi în cuplu să fie una reuşită.

 1. Un plus de energie. Chiar dacă în timp ce faci dragoste depui un oarecare efort, respiraţia adâncă ajută la oxigenarea creierului, plămânilor şi a altor organe vitale. Rezultatul: eşti mult mai activă şi mai eficientă şi nu mai resimţi la fel oboseala.
 2. Un miros cu mult mai fin. Probabil că îţi era cunoscut faptul că simţul olfactiv se află în strânsă legătură cu libidoul. Însă ştiai că o partidă fierbinte încurajează producerea hormonilor de tip prolactină care au ca efect final îmbunătăţirea simţului olfactiv?
 3. Somn uşor! Nu ştii cum să scapi de insomnii? Uită de număratul oilor de pe pereţi. Mai bine încercă să ajungi la orgasm împreună cu iubitul tău! După un astfel de moment pasional, corpul produce hormoni asemănători morfinei care te îndeamnă la un somn profund.
 4. Ai poftă de un desert? Alege căpşunele! Sunt unele dintre afrodisiacele cunoscute încă din timpuri îndepărtate şi au un efect garantat asupra libidoului. Îţi recomandăm să le combini cu frişcă, ciocolată sau cu puţin alcool. Şi, desigur, să le savuraţi în doi!
 5. Un plus de încredere. Psihologii americani au descoperit că femeile care se simt admirate şi dorite de către partenerul lor de viaţă au rezultate mai bune atunci când ţin o dietă. Se pare că dorinţa de a-şi impresiona iubitul le dă un plus de voinţă în a arăta exact aşa cum îşi doresc.
 6. Relaxarea care te scapă de neplăceri. Noile cercetări în domeniul medical au demonstrat faptul că, atunci când ai orgasm, nivelul de suportabilitate al durerii creşte cu până la 100 %. Iar relaxarea în care intră corpul după un atfel de moment intens ajută la scăderea durerilor de cap şi a celor musculare.
 7. Tonifiere rapidă. Schimbarea poziţiilor în timpul unei partide de sex poate ajuta la tonifierea muşchilor. Cei mai solicitaţi sunt tricepşii şi abdomenul, dar să nu uităm de muşchii pelvisului, intens lucraţi în timpul unui astfel de „antrenament“.
 8. Cadourile sunt foarte apreciate. Persoanele care primesc cadouri mai des (da, aici includem chiar şi cele mai mici atenţii) au tendinţa de a fi mai binedispuse şi de a-şi manifesta cu orice ocazie afecţiunea faţă de cei dragi. Cine a spus că banii nu aduc fericirea?
 9. O nouă aventură! Nu, nu te îndemnăm neapărat la partide fierbinţi pe plajă (ştim că nu întotdeauna e cea mai fericită alegere). Dar ce zici măcar de un preludiu pe malul mării? Doar tu, el, costume de baie sumare şi valurile mării.
 10. Imună la răceli şi infecţii. Un studiu recent a arătat că acele cupluri care au parte de partide incendiare – măcar de patru ori pe lună – îşi cresc cu 30% imunoglobina A, un anticorp care luptă împotriva infecţiilor.
 11. Mai puţine riduri. Cu puţin noroc, nu vei mai avea nevoie nici de creme antirid. O partidă sau două pe săptâmână te pot face să arăţi cu până la zece ani mai tânără. În timpul partidelor de sex corpul produce anumiţi hormoni care nu numai că reduc grăsimea corporală, ci ajută şi redobândirea elasticităţii pielii.
 12. Antrenează-ţi memoria. Nu, nu ne gândim la jocuri inteligente care să te ajute să reţii mai rapid unele lucruri. Însă îţi dezvăluim un lucru: în timp ce faci dragoste, circulaţia sângelui se accelerează, iar acest lucru conduce la îmbunătăţirea memoriei.
 13. Un altfel de sport. Ai tras chiulul la sală? Ei bine, află că o partidă de 30 de minute de sex te poate ajuta să arzi până la 200 de calorii. Cea mai bună metodă de a topi rapid caloriile? Stai tu deasupra!
 14. Dansul ca preludiu? Un dans plin de energie cu iubitul tău este modalitatea cea mai bună pentru a intra într-o stare senzuală!
 15. Vrei să devii mămică? Dacă încerci deja de ceva timp să faci un bebe, însă planurile nu ţi s-au împlinit, poate ar trebui să schimbi ceva în rutina relaţiei voastre. Credeai că cel mai potrivit moment pentru conceperea unui copil este seara, atunci când vă cuibăriţi împreună în pat? Ei bine, în realitate, ora cea mai fertilă a zilei este şapte dimineaţa. La această oră matinală, corpul vostru este pregătit din punct de vedere hormonal, nivelul estrogenului şi al testosteronului fiind la cote maxime!
 16. Stres? Care stres? Persoanele active din punct de vedere sexual răspund mult mai bine la factorii de stres decât cele care nu sunt active. O simplă partidă de sex activează nervul vagal, ceea ce conduce la instalarea unei stări de linişte. Chiar şi o partidă rapidă te poate ajuta la eliberarea pornirilor nervoase!
 17. Vrei din ce în ce mai mult? Nivelul de testosteron, unul dintre hormonii cheie care întreţin nivelul libidoului, creşte de fiecare dată când faci sex. Marele plus? Cu cât vei avea mai multe partide incendiare, cu atât îţi vei dori mai multe.
 18. Fără surprize! Medicii americani au descoperit că majoritatea femeilor care fac sex măcar o dată pe săptămână au menstruaţia regulată. Se pare că acest lucru se datorează expunerii la feromonii masculini!
 19. Un pat din petale de trandafiri. Romantismul e cheia succesului în cuplu. Se pare că măcar un gest romantic pe săptâmână ajută în mod decisiv la întărirea unei relaţii. Mai cu seamă la cuplurile cu vechime!
 20. Cine mai are nevoie de blush? După o partidă incendiară, pielea femeilor este cu mult mai luminoasă: acest lucru este rezultatul efectului instant al faptului că sângele circulă cu viteză mai mare în acele momente, lăsându-ţi apoi un strop de culoare în obraji.
 21. În loc de medicamente minune. Un pic de zvăpăială în pat şi orice zgârietură sau rană trece cu mult mai repede. Estrogenul pe care-l produce corpul tău ajută la regenerarea ţesuturilor şi orice leziune mică se va vindeca mult mai rapid.
 22. Alcoolul te scapă de complexe. Care e motivul pentru care majoritatea femeilor preferă să consume un strop de alcool înainte să treacă la fapte? Ei bine, un pahar de vin sau un cocktail le ajută pe femei să aibă mai multă încredere în corpul lor şi să renunţe la inhibiţii.
 23. Un joc de cărţi. Cei care au încercat acest artificiu au declarat că pokerul pe dezbrăcate este o modalitate extrem de amuzantă de a începe o noapte pasională.
 24. Fără grija infertilităţii. Unele studii atestă faptul că activitatea sexuală poate preveni endometrioza, o problemă ginecologică care se caracterizează prin prezenţa unor fragmente de mucoasă uterină în afara localizării lor normale (şi care poate cauza chiar şi infertilitate).
 25. Sânge mai curat. Trebuie să ştii că o partidă de sex pe săptămână creşte nivelul estrogenului, ajutând la scăderea nivelului de colesterol nociv din organism şi la creşterea celui benefic.
 26. Îţi doreşti şi mai multe beneficii pentru inimă? Un studiu efectuat recent a demonstrat că persoanele care întreţin relaţii sexuale de cel puţin două ori pe săptămână prezintă un risc mai scăzut de a face un atac de cord în urmatorii zece ani.
 27. Mă doare capul… Să spunem drept: cine n-a folosit măcar de câteva ori această scuză? Şi totuşi, s-a demonstrat clar că activitatea sexuală ajută la alinarea durerilor de cap sau a migrenelor. Pune la loc sigur pastilele: n-o să mai ai nevoie de ele!
 28. O viaţă mai lungă. Experienţele sexuale pozitive cresc speranţa de viaţă. Cel puţin aşa susţine un studiu al Universităţii americane Duke. Condimentează-ţi relaţia cu multă pasiune şi trăiţi împreună fericiţi până la adânci bătrâneţi.

Foto: Hepta

.

Adriana Matei
contact@misshypewit.com