Beneficiile sexului asupra sănătăţii

Nu sunt doar simple mituri, ci fapte demonstrate de-a lungul timpului de medici şi cercetători. Aşadar… cum ne poate influenţa sănătatea o noapte pasională?

„Astăzi nu, mă doare capul!“, „Sunt mult prea ocupat acum“ sunt scuzele pe care le folosesc mult prea des atât femeile, cât şi bărbaţii (că doar nu credeaţi că nu au şi ei momentele lor lipsite de chef). Trebuie să renunţăm la ele cât mai curând, pentru că nu ne ajută cu nimic. De ce? Iată doar câteva dintre beneficiile pe care le are sexul asupra sănătăţii:

  • Are efect analgezic. Există o legătură directă între actul sexual şi calmarea durerii. În timpul orgasmului, organismul eliberează oxitocina, hormonul care poate reduce semnificativ durerea.
  • Te ajută să dormi bine. Nu glumim, sexul este cel mai bun somnifer, mai eficient decât orice pastilă. Relaţiile intime te feresc de starea de anxietate şi îţi oferă o senzaţie de relaxare şi detaşare, care te ajută să ai un somn odihnitor.
  • Previne infarctul. Sexul contribuie la reducerea presiunii arteriale şi, implicit, a afecţiunilor cardiace. În plus, în Journal of Epidemiology & Community Health, a fost publicat un studiu care arată că, în cazul celor care au relaţii sexuale de mai multe ori pe săptămână, riscul apariţiei unui infarct este redus până la jumătate.
  • Diminuează stresul. Dacă eşti nervoasă şi simţi că deja ai prea multe responsabilităţi pe cap, ia o pauză şi încearcă… cel mai bun tratament.
  • Întăreşte sistemul imunitar. Potrivit unui raport realizat de cercetătorii de la Universitatea Wilkes, persoanele cu o viaţă sexuală activă sunt mai bine protejate împotriva viruşilor sau a germenilor. Rezultatele au arătat că în organismul subiecţilor care au făcut parte din acest studiu se găseau mai mulţi anticorpi decât în mod normal.

Foto: Hepta

Adriana Matei
contact@misshypewit.com