Motivul ciudat pentru care unele cupluri se aseamănă la aspect

Pe lângă atracția fizică și pasiuni în comun, unele cupluri se aseamănă foarte bine și la aspectul fizic.

Un nou studiu publicat în revista PLOS Genetics sugerează că acest lucru se datorează faptului că strămoșii lor au fost înrudiți.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat genomul a 879 de cupluri a trei generații de oameni albi cu strămoși în Europa de Nord, Vest și Sud și Ashkenazi. Membrii grupului au avut o înclinație de a se căsători cu oamenii care aveau aceeași genă ca și ei. Însă această prejudecată dispărea de la o generație la alta.

Unul dintre motive este că oamenii caută dragostea în mai multe locuri decât strămoșii lor. Se deplasează mai departe de casă, trăind în mai multe locuri înainte de a se căsători.

Însă cum tehnologia a avansat atât de mult, acum la modă este dating-ul online. Mai puțin romantic, însă mai eficient și mai comod.

Dacă această idee, de a împărtăși aceeași genă cu partenerul tău ți se pare ciudată, iată și un alt motiv pentru care te poți asemăna cu partenerul tău. Cuplurile căsătorite de ceva timp, încep să arate la fel deoarece trec printr-o mulțime de experiențe și sentimente împreună. Așa că pot apărea modificări subtile a trăsăturilor faciale.

Râdeți împreună la aceeași emisiune tv sau vă încrutați amândoi din aceeași cauză. Un motiv mult mai romantic și pe placul nostru.

Intră în galeria foto și vezi care sunt cuplurile noastre preferate!

Foto:hepta

erika
erika.chivu@ringier.ro