5 motive pentru care e bine să fii singură

Nu vă îngrijoraţi dacă în luna iubirii tocmai aţi rămas fără… pereche. Există câteva motive pentru care să fii singură nu e un lucru chiar atât de rău!

„Ce faci de Valentine’s Day“ este o întrebare extrem de enervantă. Mai ales atunci când eşti singură şi nimeni nu îţi trimite bileţele parfumate, cutii cu bomboane sau imense buchete de flori. Nu te stresa inutil: răspunde-le răuvoitorilor cu replica „Eu prefer să serbez Dragobetele“ şi gândeşte-te că există suficiente motive pentru care să fii singură nu e un lucru chiar atât de rău. Un sondaj făcut de site-ul american match.com în rândul femeilor singure a dat publicităţii cifre cel puţin surprinzătoare. Şi motive suficient de bune pentru a nu regreta că eşti singură de Valentine’s Day.

  • Există mereu şansa ca aventura ta de o noapte să se transforme în iubirea vieţii tale. Pe bune, studiul amintit arată că peste 31% dintre femeile singure şi-au găsit jumătatea în acest fel. Una din trei! Aşadar, distrează-te cât poţi alături de prietene în club şi, cine ştie, poate următoarea cucerire (ai dreptul totuşi la trei încercări, conform statisticii) va fi tipul alături de care îţi vei petrece următoarea zi a îndrăgostiţilor.
  • Tipele singure sunt mult mai optimiste. Asta e clar, de vreme ce aproape 90% dintre ele au declarat că sunt convinse că, odată găsită iubirea adevărată, îşi vor petrece bătrâneţile alături de aceeaşi persoană. Dacă nici ăsta nu e optimism…
  • Femeile neimplicate într-o relaţie sunt ceva mai moderne şi mai sigure pe ele. Da, clar, sondajul realizat de match.com arată că peste 90% dintre acestea nu au nimic împotrivă să facă ele primul pas şi să invite băieţii în oraş la o întîlnire.
  • Poţi să faci ce vrei, când vrei: se cheamă mai multă libertate. Vrei să stai toată ziua de sâmbătă în pijamale, nemachiată şi cu părul strâns sub un turban, uitându-te la un maraton de seriale? Perfect! Îţi doreşti să mănânci un castron întreg de cartofi prăjiţi şi o cutie de îngheţată fără să simţi priviri dezaprobatoare? Rezolvat!
  • Tipele singure sunt cele mai bune susţinătoare ale economiei naţionale. Nu, nu glumim: gândeşte-te doar câţi bani cheltui la o ieşire în bar, sâmbătă seara (da, atunci când încerci să vezi dacă îţi poţi găsi iubirea vieţii), la care poţi să adaugi sumele scoase din buzunar pentru machiaj, pentru orele la coafor şi acele rochii noi pe care le tot cumperi. (Hmm, am putea spera oare că rezolvăm criza economică mondială cu ceva mai multe întâlniri sau inaugurări de noi restaurante cool?!)

Foto: Condé Nast Digital Archive

Adriana Matei
contact@misshypewit.com