5 lucruri la care trebuie să te gândești înainte să îl cauți pe fostul iubit pe social media

Rețelele sociale sunt asemeni unei uși care nu te lasă să pui punct cu adevărat unei relații, pentru că sunt întotdeauna la dispoziție pentru a-ți arăta ce mai face persoana pe care ai iubit-o sau pe care poate încă o mai iubești.

Deși este extrem de tentant să tastezi numele unui fost iubit în bara de căutare, poate că înainte să o faci ar fi mai bine să cântărești avantajele și dezavantajele și dacă acest lucru te va face cu adevărat fericită.

Iată câțiva factori pe care ar trebui să îi consideri:

Atracția sexuală ar putea să te facă să crezi că îl iubești

Imaginea unui fost iubit ar putea să te facă să crezi că acesta este mai potrivit și mai bun decât persoana cu care te afli în prezent într-o relație. Dacă încă te simți atrasă de de acesta, o fotografie cu ex-ul este de ajuns pentru ca hormonul numit norepinefrină să fie produs în organism, acesta fiind responsabil cu senzația de atracție sexuală și cu semnalele fizice, precum palmele care încep să transpire sau un ritm accelerat al bătăilor inimii. Mai mult, norepinefrina face astfel încât amintirile frumoase și momentele fericite să domine creierul, iar tu să ai impresia că întreaga relație a fost minunată.

Este doar nostalgie

Nevoia de a afla ce face un fost iubit, poate fi, pur și simplu, melancolie față de trecut. La fel cum o melodie ne poate duce într-un anumit moment din viața noastră, același lucru se poate întâmpla și în cazul unei persoane cu care am avut o relație. Unul dintre motivele pentru care unele persoane mai dau o șansă unei relații din trecut este sentimentul de nostalgie și ideea că ar putea face lucrurile mai bine, dacă ar putea să se întoarcă în trecut. Această nevoie de reîntoarecere la un fost iubit este mai puternică atunci când viața din prezent nu arată așa cum și-au dorit-o sau imaginat-o.

Există șansa să suferi

Înainte să încerci să afli despre viața fostului iubit cu ajutorul rețelelor sociale, trebuie să înțelegi și să accepți că ceea ce ai putea să descoperi te va face să suferi. Imaginează-ți cum te-ai simți dacă ai vedea că acesta are o iubită nouă și este fericit sau s-a mutat într-un alt oraș și îi merge bine sau a obținut o promovare la muncă? Există o regulă nescrusă care vorbește despre faptul că între foști iubiți există întotdeauna o competiție. Comparația cu o altă persoană este un element dificil de evitat și ar putea să îți aducă doar suferință. În plus, deși nu comunicați prin intermediul rețelelor sociale, simplul fapt că îi urmărești postările îți poate împiedica încercearea de a-l uita.

Poți pune punct cu adevărat

Pentru unele persoane este extrem de important să pună punct cu adevărat unei relații și să se asigure că toate lucrurile care ar fi putut fi spuse au fost spuse. Rețelele sociale sunt un mijloc potrivit pentru a face a face primul pas pentru a-i cere iertare unui fost iubit, în cazul în care l-ai rănit sau poate fi o modalitate pentru a-i spune cât de mult te-a rănit acesta, dacă crezi că acest lucru ar putea să te ajute sp închei cu adevărat acest capitol.

Ați putea primi o nouă șansă

Există nenumărate povești despre foști iubiți care au reluat legătura prin intermediul rețelelor sociale și au decis să mai dea o șansă sentimentelor dintre ei. Aceste întâmplări adevărate vorbesc despre cât de important este ca amândoi parteneri să fie pregătiți, iar timingul să fie potrivit. O relație reînnodată poate fi un lucru absolut minunat, dar trebuie să fii conștientă și de faptul că acest lucru ar putea să nu se întâmple.

Foto: outnow.ch

Natalia Muntean
natalia.muntean@ringier.ro