4 greșeli comune pe care le comit oamenii într-o relație

Motivele pentru care se încheie o relație pot fi multiple și dintre cele mai diverse. Uneori acestea sunt bine întemeiate, iar relația, pur și simplu, nu mai are cale de a continua, în vreme ce în alte cazuri, motivele pentru care doi oameni se despart sunt ridicole și pot fi evitate. 

Relațiile sunt asemeni unor organisme vii care cresc, se dezvoltă, trec prin transformări și sunt complexe, de aceea pot fi complet date peste cap chiar și de către un lucru aparent nesemnificativ.

Pentru a te ajuta să eviți dezamăgirea în viața sentimentală, îți dezvăluim cele mai comune greșeli pe care le pot comite partenerii unui cuplu. Reține care sunt acestea și îndepărtează-le din relația ta.

Se îndrăgostesc de ideea de iubire

Unul dintre cele mai nocive lucruri pentru o relație este atunci când unul dintre parteneri nu este îndrăgostit de persoana de lângă el, dar este entuziasmat de ideea de a forma un cuplu cu cineva. Sentimentele adevărate de iubire și pasiune sunt înlocuite cu dorința și iluzia de a fi într-o relație. Acest lucru poate fi un impediment în calea onestității și construirii intimității dintre două persoane, deoarece acestea se pierd în rutină și în momente iluzorii.

Se distanțează

Frica de fi răniți de către persoana iubită este un sentiment extrem de comun, de aceea partenerii unui cuplu o oarecare distanță, pentru a se apăra. Dar, acest mecanism de apărare poate avea și efecte negative asupra evoluției și intimității cuplului. Spațiul dintre două persoane despre care se presupune că ar trebui să fie apropiate și să împărtășească emoții, sentimente și experiențe este o adevărată piedică. Dacă ai realizat că și tu ai construit un zid în fața ta, în încercarea de a te ține departe de dezamăgiri, acest lucru presupune și faptul că nu te vei putea bucura pe deplin de ce îți oferă partenerul tău și relația.

Le este frică să încerce lucruri noi

Conform unor studii în domeniul psihologiei, cuplurile care încearcă împreună lucruri noi sunt mai fericite și au o șansă mai mare de a rezista testului timpului și rutinei. Mergeți la un restaurant nou, încercați să învățați un nou stil de dans, plecați în vacanță în locuri exotice și care să vă scoată din zona de confort. Renunțați la rutină și stabiliți să încercați măcar un lucru nou pe săptămână. Aceste experiențe inedite vă vor apropia și mai mult.

Nu sunt sinceri în legătură cu situația financiară

Un subiect întotdeauna delicat, situația financiară ar trebui întotdeauna discutată de către partenerii unui cuplu, dacă aceștia își doresc un viitor împreună. Dacă unul dintre parteneri minte despre banii pe care îi deține, acest lucru poate fi un semn al neîncrederii față de persoana iubită și ar fi un indiciu pentru probleme mai mari care ar putea să apară pe parcurs.

Foto: outnow.ch

Natalia Muntean
natalia.muntean@ringier.ro