4 frici care te pot împiedica să te bucuri de sex

Sexul poate fi distractiv, spontan, plin de entuziasm, relaxant, dar, pentru unele persoane, sexul este un motiv de anxietate și stres.

Deși fiecare dintre noi își dorește să fie o femeie puternică și plină de încredere în dormitor, în realitate lucrurile nu stau întotdeauna astfel. Există anumite frici care ne împiedică să ne bucurăm de partide senzaționale de sex.

Iată care sunt câteva dintre fricile care stau în calea satisfacției sexuale și modalitățile în care ai putea să le depășești.

Îți este rușine de modul în care arăți

Majoritatea persoanelorau o parte a corpului pe care ar prefera să o schimbe, fie că este vorba de coapse, sâni, fese sau orice altceva. Și pentru că ne pricepem de minune să ne concentrăm asupra detaliilor pe care le considerăm negative, această parte a corpului care ne deranjează ar putea să ne lipsească de iubirea de sine și să ne facă să ne rușinăm de modul în care arătăm, în special în timpul partidelor de sex. Dar, nimeni nu este perfect, fiecare persoană are imperfecțiuni, dar acestea nu îți vor împiedica partenerul să te admire. Învață să te accepți și să te iubești așa cum ești sau încearcă să lucrezi asupra lucrurilor care te deranjează la modul în care arăți.

Îți facă griji că nu ești pricepută la sex

Întâi de toate, trebuie să înțelegi că nu există persoane care nu se pricep la sex. Poate că ești mai puțin experimentată sau poate că nu ai avut parte de „acțiune” de ceva vreme, dar atât timp cât ești deschisă și dispusă să comunici cu partenerul tău, nu trebuie să îți faci griji. Experimentează, învață să te simți confortabil cu propria persoană, descoperă ce lucruri te satisfac și astfel vei reuși să capeți mai multă încredere în propria persoană și vei avea parte de partide fantastice de sex.

Nu vei reuși să ai orgasm

În cazul bărbaților, există teama că vor ajunge la orgasm prea repede. În timp ce în rândul femeilor este prezentă grija că s-ar putea să nu atingă punctul culminant în timpul unei partide de sex. Unul dintre cele mai răspândite mituri este că femeile pot să ajungă la orgasm doar prin simpla penetrare, adevărul fiind că doar 20 – 25% dintre femei sunt capabile de acest lucru. Dacă ai nevoie și de stimularea clitorisului pentru a te declara satisfăcută, spune-i în mod deschis acest lucru partenerului și nu te sfii.

Partenerul tău ar putea să aibă o boală cu transmitere sexuală

Poate că este o discuție complet lipsită de pasiune și nu este deloc sexy, dar nu putem sublinia suficient cât de importantă este. Dacă tu și partenerul tău ați decis să renunțați la prezervativ în timpul partidelor de sex, înainte să faceți acest pas este important să discutați deschis despre viețile sexuale și despre istoricul medical. Cel mai bine ar fi dacă ați face și teste medicale, dar râmăne la latiduninea fiecăruia. Frica de a nu căpăta o boală cu transmitere sexuală te poate împiedica să te relaxezi și să te bucuri de lucrurile frumoase care se petrec între tine și partenerul tău.

Foto: outnow.ch

Natalia Muntean
natalia.muntean@ringier.ro