4  beneficii ale masturbării

Probabil că atunci când te gândești la satisfacția sexuală, primul lucru care îți vine în gând este imaginea unui cuplu fericit. Dar, nu întotdeauna viața ta sexuală necesită prezența unui partener.

O experiență care are loc, în majoritatea cazurilor, doar în prezența propriei persoane, masturbarea este o parte importantă a iubirii de sine. Această activitate are numeroase beneficii, atât fizice, cât și asupra vieții tale sexuale.

Reduce crampele menstruale

Pentru că partidele de sex ar putea să se dovedească a fi prea „dezordonate”, pentru a reduce intensitatea crampelor menstruale, ai putea încerca… partidele solo. Este cunoscut deja faptul că orgasmele aduc beneficii organismului și au și efect de calmare și înlăturare a durerii. Atunci când ai parte de un orgasm, uterul tău se contractă și acest lucru ajută la calmarea durerii. Un alt factor care ajută în acest caz este numărul și funcția hormonilor eliberați în organism în timpul unui orgasm. Experimentează, ascultă-ți corpul și fă cum simți că este mai bine pentru tine.

Masturbarea te ajută să îți descoperi sexualitatea

Dacă te numeri printre persoanele care se declară absolut indiferente și lipsite de orice minim interes atunci când este vorba despre sex, atunci masturbarea ar putea să te ajute și ar putea fi un prim pas către atingerea orgasmului. Terapeuții sexuali recomandă femeilor care se plâng de faptul că nu reușesc să primească plăcere în timpul actului sexual să încerce să ajungă la orgasm, dar fără să fie ajutate de partner. Astfel, acestea ajung să se cunoască mai bine și să descopere singure ce le provoacă plăcere și ce nu. Este o modalitate sigură și totalmente controlată de femeie.

Îți poate oferi mai multă încredere în sine

Atunci când ești mai sigură și deții controlul asupra propriului corp și a laturii tale sexuale, cu siguranță, afișezi o doză sporită de încredere în propria persoană, în dormitor. Dar, acest boost de siguranță nu se evaporează de îndată ce părăsești încăperea unde a avut loc partida de sex, ci te poate însoți și ajuta în fiecare domeniu al vieții tale. Masturbarea este un mijloc prin care noi, femeile, putem să învățăm lucruri despre propriul corp, deținem controlul și învățăm să acceptăm și să iubim modul în care arătăm.

Te ajută să dormi mai bine

În loc să numeri oițe în încercarea de a dormi, de ce să nu încerci să numeri…orgasme? Atunci când ajungi la orgasm, corpul tău eliberează un hormon numit prolactina, care ajută la relaxare, și un altul numit serotonina, responsabil cu starea de fericire. Foarte multe femei afirmă că masturbarea este de ajutor pentru a se elibera de tensiune uneori, la finalul unei zile, și pentru a dormi mai bine.

Foto: outnow.ch

Natalia Muntean
natalia.muntean@ringier.ro