Un abdomen plat în trei mişcări simple

Exerciţii pentru un abdomen plat: le poţi face în fiecare zi, oriunde, oricând. Şi nici nu trebuie să ajungi la sală pentru a le exersa! 

N-ai apucat să ajungi la sală astăzi (ei bine, nici ieri, nici cu două zile în urmă, dar cine stă să le numere?!). Şi îţi este teamă că, după atâta vreme, abdomenul tău nu va mai fi atât de plat. Nu te îngrijora foarte tare: îţi împărtăşim noi 3 trucuri simple şi simpatice astfel încât poţi să-ţi tonifiezi abdomenul chiar dacă nu ai timp să mergi la orele de aerobic.

  1. Lucrează-ţi muşchii abdomenului atunci când călătoreşti spre birou. Da, chiar şi în metrou, în maşină sau autobuz. E simplu: inspiră şi contractează-ţi muşchii stomacului. Când muşchii sunt contractaţi, nu-ţi ţine respiraţia şi expiră uşor. Menţine această poziţie cel puţin 3-4 secunde, apoi repetă mişcarea. Ideal ar fi să-ţi impui un timp de repetare al exerciţiilor (să spunem, cât durează două melodii din iPod, timpul în care treci de două staţii de metro etc).
  2. Tonifiază-ţi abdomenul cât timp stai la coadă (la bancă, la cafeteria pentru masa de prânz). Cum faci asta? Cât aştepţi la coadă, ridică uşor unul dintre picioare cam la 10-15 centimetri de sol, contractându-ţi în acelaşi timp muşchii abdomenului şi menţine-te în echilibru pe celălalt picior aproximativ 15 secunde. Repetă mişcarea cu celălalt picior. Atenţie: ai grijă să ai mereu spatele drept.
  3. Exerciţii pentru un abdomen plat de pe scaunul de la birou (sau de pe canapeaua de acasă)? Da, se poate! În primul rând, ai nevoie de un scaun care să fie stabil (cele rotative şi cu spătar care se poate lăsa în mai multe poziţii nu sunt indicate; te poţi accidenta uşor). Apoi, stai cu spatele drept, lipit de spătarul scaunului, ai grijă ca genunchii să formeze un unghi de 90 de grade cu şezutul şi ridică uşor ambele picioare la 15-20 de centimetri de podea. Încordează-ţi abdomenul şi ţine picioarele aşa pentru 5 secunde. Repetă mişcarea de câteva ori.

Foto: Hepta

Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro