Uleiul de cocos: iată de ce îl adoră vedetele

De ce adoră vedetele uleiul de nucă de cocos? Iată cinci beneficii care te vor determina să îl foloseşti şi tu, în fiecare zi.

Superhidratant şi superhrănitor, uleiul de cocos s-a transformat în noua obsesie a starurilor. Gisele Bündchen îl adoră, Gwyneth Paltrow îl utilizează zilnic, cântăreaţa Thalia susţine că acesta e secretul pielii sale atât de strălucitoare, Doutzen Kroes şi Nicole Scherzinger îl folosesc să-şi hidrateze părul bogat…  În plus, să nu uităm că apa din nuca de cocos este extrem de hidratantă şi bogată în vitamine. Pe scurt, dacă încă n-ai încercat acest ingredient minune, am putea spune că practic ai pierdut orice şansă la Oscar! Însă iată care sunt cele 5 calităţi care fac din uleiul de nucă de cocos ingredientul preferat al starurilor.

  1. „Este un demachiant excelent“, spune Natasha Poly (foto jos). Da, poţi încerca: pune un strop de ulei pe o dischetă demachiantă, masează cu delicateţe ochii şi… iată! Machiajul dispare instant, chiar şi cele mai rezistente mascara waterproof. În plus, uleiul are efect hidratant asupra pielii din jurul ochilor.
  2. Ajută la îndepărtarea respiraţiei neplăcute. Uleiul de nucă de cocos are proprietăţi antibacteriene. Aşadar, fă gargară cu o lingură de ulei de nucă de cocos şi respiraţia urât mirositoare va dispărea într-o secundă.
  3. Hidratează pielea. Putem utiliza uleiul pentru corp, pentru cuticule, pentru hidratarea mâinilor, chiar şi pe conturul ochilor sau buze: rezultatul e unul excelent! Uleiul din nucă de cocos e un aliat perfect pentru hidratarea tuturor acestor zone, fără a le încărca cu grăsime, iar pentru unghii mai are un avantaj important: le întăreşte şi le face mai rezistente. În plus, dacă este folosit în timpul sarcinii, previne apariţia vergeturilor.
  4. Îl poţi folosi pentru curăţarea pensulelor şi instrumentelor de machiaj. Le îmbibi cu ulei, le laşi câteva minute, apoi speli bine pensulele cu multă apă călduţă. Avantajul? Acestea vor fi curate şi te vor ţine mult mai mult.
  5. Albeşte dinţii. Sau cel puţin aşa spune Gwyneth Paltrow, care susţine că uleiul de nucă de cocos e secretul zâmbetului său fabulos. Cum funcţionează acest lucru? Ea spune că face un fel de pastă de dinţi home-made, cu bicarbonat de sodiu şi ulei de cocos, cu care se spală pe dinţi. Putem încerca, nu-i aşa?

Foto: Hepta

Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro