Sport cu buget mai mic

Pentru o condiţie fizică impecabilă nu trebuie să cheltuieşti jumătate din veniturile lunare. Nu renunţa la sală doar pentru că alte facturi sunt mai presante.

Iată câteva trucuri care îţi permit să ai un corp tonifiat fără să-ţi reduci drastic bugetul alocat sportului. 

 

 1. Alătură-te unui grup sau alege să achiziţionezi un pachet de familie.De multe ori, ofertele sălilor de sport sau ale Spa-urilor sunt considerabil mai atrăgătoare atunci când alegi să cumperi un pachet „de grup“ sau unul familial (aşa cum e la Orhideea Spa). Atenţie: unele săli World Health Class (www.worldclass.ro) oferă free guest pass  pentru un antrenament (cu care poţi testa dacă respectivul antrenor sau exerciţiile îţi convin).
 2. Fii la curent cu noutăţile pe reţelele sociale. Dacă dai „like“ paginilor acelor cluburi/săli de fitness care te-ar interesa, ai şansa să vezi printre primele ofertele cu abonamente speciale. În plus, îţi poţi coopta şi prietenele la o sesiune de mişcare.
 3. Uită-te pe site-urile cu oferte promoţionale/cupoane. Câteodată funcţionează. Ai grijă să verifici site-ul respectivei săli înainte de a cumpăra cuponul (sau chiar îi poţi face o vizită). Verifică să fie aproape de casă sau de birou şi asigură-te că respectiva ofertă nu are „defecte“ ascunse (e posibil să te poţi folosi de acel abonament doar o perioadă limitată de timp,să  nu ai toate serviciile spa-ului incluse în cuponul respectiv).
 4. Plăteşte cu cash sau în avans: sălile de fitness fac o reducere dacă plăteşti pe trei sau şase luni sau când eşti client fidel. În plus, poţi să îţi organizezi programul în aşa fel încât să beneficiezi de programele day time (cu circa 20% mai ieftine ca cele full day). Şi nu te grăbi să îţi iei un abonament full (cu intrări nelimitate la piscină, fitness etc): nu vei avea timp sau chef să le bifezi pe toate. Alege doar o facilitate, iar costul abonamentului se va reduce.
 5. Sugerează că şi competiţia are oferte atrăgătoare şi încearcă să negociezi. Dacă ştii să-ţi susţii bine cauza şi dacă ai argumente pertinente (printre care se pot număra, da, şi atragerea altor prieteni către respectiva sală sau Spa şi probabilitatea prelungirii abonamentului pe alte trei/şase luni) poţi avea câştig de cauză şi poţi obţine o mică reducere sau servicii suplimentare pentru abonamentul plătit.

Tips&tricks

„Multe cluburi de fitness practică vânzarea unor pachete promoţionale în scopul atragerii de noi clienţi. Atunci când decidem să achiziţionăm un astfel de abonament este bine să avem grijă la anumiţi factori“, ne sfătuieşte consultantul de fitness Sorana Lacea (www.soranalacea.com).

 • Verifică dacă suprafaţa clubului este suficient de mare. La un număr mare de abonamente este posibil să nu mai beneficiem de toate facilităţile pentru care am plătit (de exemplu, benzi de alergat insuficiente, aglomeraţie la vestiare, sala plină la aerobic).
 • Gradul de întreţinere şi curăţenie trebuie să fie un factor de decizie.
 • Calitatea şi numărul aparatelor de fitness (dar şi gradul lor de uzură) fac diferenţa în cadrul antrenamentului.
 • Profesionalismul instructorilor. Trebuie să fiţi atente la atitudinea instructorilor, îi puteţi întreba despre programe şi tipul de exerciţii chiar de la vizita de „informare“. În plus, puteţi oricând căuta pe net referinţe despre experienţa şi abilităţile lor.
 • Socializarea contează: este bine să observăm tipul de clientela prezent în acea sală.
 • Înainte de a plăti abonamentul pentru o perioadă mai lungă, întreabă care sunt condiţiile în care poţi renunţa la el şi dacă îţi mai poţi recupera o parte din bani.

Foto: Hepta

 

Tags:
,