Remedii naturale care te feresc de răceală

Chiar dacă dormi suficient, mănânci sănătos şi faci sport în fiecare zi, sistemul tău imunitar poate fi atacat, mai ales în sezonul rece, propice gripelor şi răcelilor. Iată 6 remedii simple, naturiste, care te vor ajuta să lupţi cu răceala.

Nimic nu e mai neplăcut ca o răceală apărută pe neaşteptate, cu febră şi nas înfundat, care îţi strică planurile de weekend şi îţi încetineşte considerabil ritmul de lucru la birou. Şi ea poate apărea chiar dacă regimul tău alimentar e unul echilibrat, chiar dacă dormi suficient şi faci mişcare în fiecare dimineaţă.

Un studiu recent realizat în Marea Britanie pe un eşantion reprezentativ de 12.647 adulţi cu vârste de peste 18 ani arată că 70% dintre persoanele intervievate (73% femei şi 66% bărbaţi) resimt efectele răcelii sau gripei atât la nivelul corpului, cât şi al minţii. Şi mai mult: aproape jumătate dintre aceştia şi-au încetinit ritmul activităţii (acasă sau la birou) din cauza efectelor răcelii şi gripei. Ce mai spune studiul? Că adulţii răcesc, în medie, cam de 2-4 ori pe an, în timp ce copiii, de 6-8 ori, în funcţie de vârstă şi de gradul de expunere. Ce putem însă să facem pentru a preveni efectele neplăcute ale răcelii?

Există câteva remedii naturale simple, la îndemâna oricui, care te pot feri de febră şi tuse sau îţi pot ameliora considerabil simptomele de răceală.

Care dintre aceste remedii crezi că va funcţiona pentru tine? 

Foto: Shutterstock

adina.popescu
adina.popescu@ringier.ro