De ce trebuie să iei cu tine o minge de tenis în bagajul de mână pentru avion?

Strictul necesar, obiecte de valoare, lucruri fragile şi … o minge de tenis. Acestea sunt lucrurile care sunt recomandate pentru bagajul de mână luat în  avion. Dar de ce tocmai o minge de tenis? Ei bine, răspunsul are chiar o explicaţie ştiinţifică, foarte bună de altfel!

Mingea de tenis este cel mai bun remediu contra durerilor provocate de zbor: durerile de spate sau musculare, dar şi contra picioarelor umflate.

De ce e mingea de tenis cel mai bun remediu contra durerilor provocate de zbor?

Chirurgul Ali Ghoz, de la ,,London Orthopedic Clinic’’ a declarat pentru ,,The Daily Star’’ că soluţia contra durerilor de zbor este presarea unei minge de tenis pe zonele tensionate sau umflate atunci când zbori. Mingea este perfectă pentru masarea acelor zone, până când presiunea provocată de ea te va scăpa de dureri.

,,Dacă te masezi cu o minge de tenis sau cu un aparat de masaj, sângele tău va circula mai bine şi astfel vei scăpa de dureri’’, explică Ghoz. De asemenea, dacă îndoi muşchii gleznei spre partea superioară a corpului, vei avea o circulaţie sanguină mult mai bună la nivelul capului care te va scăpa de durerile de urechi sau tâmple.

Pe lângă o minge de tenis, pentru a-ţi asigura un zbor plăcut şi lipsit de dureri poţi să faci mai multe mici plimbări înainte de zbor, să porţi pantofi confortabili şi să fii mereu hidratat. De asemenea, trebuie sa ai mereu şosete pentru a-ţi mentine picioarele calde şi trebuie să te asiguri că stai confortabil pe scaun.

 

Silvia Campeanu
silvia.cimpeanu@gmail.com