Cum poţi slăbi cu ajutorul reţelelor de socializare?

Vrei să pierzi câteva kilograme? Nimic mai simplu: te-ai gândit vreodată că Facebookul sau Twitter-ul te pot ajuta?

Te ajută să ţii legătura cu prietenii; te anunţă despre evenimentele speciale şi te ţin la curent cu toate ştirile din lume: reţelele de socializare fac parte din toate aspectele vieţii noastre. Şi da, ne pot ajuta atunci când vine vorba despre dietă. Iată cum.

  • Dacă trebuie să îţi verifici mereu contul de Facebook, să ştii cine ce a mai postat, ce ştiri au mai apărut pe pagina revistei tale favorite şi ce reduceri se anunţă în magazinele tale preferate, atunci fă-o de pe telefonul mobil. Specialiştii spun că e mai bine să „socializezi“ pe telefon pe Facebook sau Twitter: faptul că nu eşti în faţa unui computer şi că trebuie să ţii telefonul în mână te va face să fii mai puţin tentată să întânzi mâna după covrigeii sau chipsurile de pe masă.
  • Stabileşte ale cui postări vor apărea în news feed-ul tău de Facebook. Nu doar vacanţele fabuloase în care prietenii tăi par că merg nonstop te pot dezumfla şi deprima pentru jumătate de zi, ci şi post-urile de genul „Azi am alergat 10 kilometri. Feeling amazing“. Pe bune? Chiar ai nevoie de aşa ceva, când tu abia te mobilizezi să mergi la o oră de Pilates? Mai bine stabileşte să îţi apară în feed postări ceva mai realiste, al căror exemplu te simţi tentată să îl urmezi – de genul „Am început o dietă uşoară, cu salate, şi mi-am propus să mă plimb câte o oră după masa de seară.“ Like!
  • Urmăreşte pe Instagram şi Pinterest cele mai frumoase site-uri, bloguri şi pagini cu prăjituri, mâncare, restaurante care postează tot felul de reţete fabuloase. Crezi cumva că această abundenţă de poze cu mâncare îţi va face foame? Probabil, însă există şi o parte bună a lucurilor: cu atât de multe exemple care arată excelent, ai toate şansele ca mâncarea din farfuria ta să ţi se pară neapetisantă, deci, să mănânci mai puţin.
  • Urmăreşte tweet-urile cu trucuri de dietă şi sport. Cu cât mai multe sfaturi citeşti, cu atât maiprobabil este să găseşti unele care să se potrivească cu metabolismul şi modul tău de viaţă.

Foto: Yannis Vlamos

Adriana Matei
contact@misshypewit.com