Cum alegi pantofii să fie confortabili?

Chiar dacă stai o zi întreagă pe tocuri (şi în picioare) te poţi simţi la fel de confortabil ca şi cum ai petrece orele încălţată doar în balerini comozi. Avem noi câteva trucuri utile.

Chiar dacă stai o zi întreagă pe tocuri (şi în picioare) te poţi simţi la fel de confortabil ca şi cum ai petrece orele încălţată doar în balerini comozi. Avem noi câteva trucuri utile.

Jobul tău implică ţinute business şi pantofi cu toc? Vrei să rezişti în acei stiletto superbi, abia achiziţionaţi, până la finalul petrecerii din club? Eşti mireasă şi îţi doreşti să nu-ţi schimbi fabuloşii pantofi cu toc cu balerini până la finalul zilei de vis? Ei bine, toate acestea sunt posibile, dacă ţii cont de câteva sfaturi simple.

  • Încearcă să nu alegi tocuri care să depăşească 5 centimetri înălţime. De ce? Explicaţia e simplă: atunci când tocurile sunt foarte înalte, întreg corpul tău este „împins“ în faţă. Prin urmare, vârfurile degetelor sunt sub presiune, dar şi coloana ta face eforturi de a menţine corpul drept.
  • Ai grijă din ce material sunt confecţionaţi pantofii. Alege-i pe cei din piele şi nu din vinil sau plastic, mai rigizi, care pot provoca chiar răni la călcâie şi degete. În plus, aceştia din urmă nu vor lăsa pielea să respire. Ai grijă, uneori chiar şi materialul textil (care poate părea ceva mai prietenos cu picioarele) poate fi extrem de rigid şi îţi poate răni degetele.
  • Uită-te cu atenţie la talpa pantofilor înainte să îi cumperi. Dacă e foarte-foarte tare, nici picioarele tale nu vor rezista în ei prea multă vreme.
  • Caută pernuţe de suport pentru talpă sau călcîie. Nu, asta nu te va transforma într-o… bunicuţă. Câtă vreme picioarele tale sunt ferite de bătături şi răni, nu trebuie să eviţi să alegi elemente care să te ajute în această misiune.
  • Nu proba „cu forţa“ o pereche de pantofi. Dacă nu-ţi vin bine şi nu sunt confortabili în acele secunde în care îi încerci în magazin… uită de ei! Nu vor fi confortabili vreodată, oricât de mult i-ai purta şi încerca.
  • Şi, apropos de încercat… nu merge la cumpărături de pantofi dimineaţa. Cel mai bun moment pentru a proba pantofi cu toc este seara, după o zi obositoare. Picioarele vor fi, într-adevăr, mai umflate, dar gândeşte-te aşa: şi pe acei pantofi pe care vrei să ţi-i cumperi îi vei purta până seara târziu, deci trebuie să ţi se potrivească şi acum.

Foto: Yannis Vlamos