Cele mai sănătoase 6 combinaţii de alimente de sezon

Mere şi zmeură, iaurt şi banane, afine şi nuci – descoperă acum cele mai sănătoase „cupluri“ de alimente.

Când avem grijă să urmăm un regim alimentar echilibrat, rezultatele nu întârzie să apară: o siluetă de invidiat, un ten luminos, fără imperfecţiuni, şi o stare de spirit formidabilă. Da, putem mânca ciocolată, pâine şi alte alimente aparent „interzise“, doar dacă avem grijă să le combinăm inteligent.

Merele şi zmeura fac o echipă foarte bună atunci când vine vorba de combaterea celulelor canceroase datorită conţinutului bogat în antioxidanţi (quercetina din mere şi acidul elagic din zmeură contribuie la prevenirea cancerului şi a atacurilor de cord).

Temperaturile specifice verii, mersul la sală, la serviciu te obosesc enorm, aşa că ar fi bine să încerci o combinaţie de iaurt răcoritor şi banană pentru a-ţi recăpăta energia cât mai repede. Bananele sunt o excelentă sursă de potasiu şi vitamine, în timp ce iaurtul îţi asigură calciul, zincul şi proteinele de care ai nevoie.

Afinele şi nucile reprezintă combinaţia ideală pentru creierul tău. Atât afinele, cât şi nucile conţin polifenoli, substanţe antioxidante care îmbunătăţesc funcţiile cognitive şi memoria şi reduc stresul.

Ciocolată este delicioasă şi foarte sănătoasă, mai ales datorită flavonoizilor din boabele de cacao, care previn riscul apariţiei afecţiunilor cardiace. Flavonoizii se mai găsesc şi în zmeură, aşa că dă o fugă la piaţă şi pregăteşte-ţi un desert delicios.

Un mic dejun bogat în substanţe nutritive? Încearcă un iaurt cu cereale. Fibrele din cereale şi calciul din iaurt sunt combinaţia perfectă pentru orice dimineaţă de vară.

Ceaiul verde este bogat în catechină, un important antioxidant, care previne apariţia cancerului. Iar lămăia, bogată în vitamina C, stimulează efectele benefice ale catechinei. Servit rece, ceaiul este o băutură perfectă pentru o vară caniculară.

Foto: Publimedia / Shutterstock, Hepta

Adriana Matei
contact@misshypewit.com