Cafeaua, un antidepresiv dovedit

Aleluia! Am găsit un nou motiv pentru care cana noastră matinală de cafea este benefică pentru noi. Şi este chiar unul ştiinţific!

Cafeaua influenţează sistemul nostru nervos în acelaşi fel în care o fac antidepresivele. Într-o astfel de manieră încât, spun cercetătorii, ar putea reduce riscul de suicid cu până la 50%.

Conform unui nou studiu realizat de Harvard School of Public Health, persoanele care beau două până la patru căni de cafea pe zi – faţă de cei care beau cafea decofeinizată, beau mai puţină sau nu beau cafea deloc – au de două ori mai puţine şanse de a comide suicid.

Cercetătorii au analizat consumul de cafea în rândul a 200.000 de femei şi bărbaţi care au făcut parte în trecut din trei studii asupra consumului de cafea. Ei au luat în considerare toate sursele de consum ce includeau cafeina: sucuri, ciocolată, cafea etc. Pe parcursul a 20 de ani atât cât a ţinut studiul, s-au înregistrat 277 de suicide în rândul participanţilor la studiu.

Pe lângă faptul că mult apreciata cafea este un stimulent important, cercetătorii susţin că un consum sporit de cafea creşte nivelul de serotonină, dopamină şi noradrenalină, la fel cum fac şi antidepresivele.

Suntem curioase: voi câte căni de cafea beţi pe zi?

Foto: Hepta

Adriana Matei
contact@misshypewit.com