Beneficiile mierii de Manuka

Mierea este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri. Aceasta are numeroase proprietăți curative, astfel că tusea, răceala, gripa, problemele digestive erau vindecate de către strămoșii noștri cu ajutorul său.

Fiecare fel de miere are proprietăți unice, așa că nu este nimic surprinzător să aflăm cât este de valoroasă și bună de introdus în alimentația zilnică. Cu toate acestea, din Noua Zeelandă, de departe, și-a făcut apariția acel sortiment de miere de Manuka ce are pe lângă proprietăți antibacteriene, antioxidante și antimicrobiene și un rol important pentru întărirea sistemului imunitar.

Despre această miere de Manuka știm că are non-peroxid, are proprietăți antimicrobiene importante, antiinflamatorii și antifungice. De aceea, am putea spune că mierea de manuka umf de la comvita a fost declarată drept o miere medicinală, cu numeroase certificări din partea specialiștilor.

Mierea de Manuka se obține prin același proces firesc. Albinele ajung să culeagă nectarul din copacul cu același nume, fiind originar din Noua Zeelandă, astfel că în final acestea vor produce o miere mai închisă la culoare, cu un gust foarte bun.

Beneficiile mierii de Manuka

  • Combate stafilococul

Conform studiilor ar putea combate stafilococul auriu, dar și Streptococcus faecalis, precum și Helicobacter Pylori. De aceea, ar fi bine să aveți în vedere administrarea de miere de Manuka de la comvita, având rol de antibiotic. Fie că este vorba despre streptococ sau stafilococ, știm că ele sunt infecții foarte rezistente la antibiotice, fiind foarte nocive pentru sănătate, putând provoca atât probleme ale pielii, cât și artrite, osteomielită, ba chiar și meningită.

Comparativ cu calitățile mierii de Manuka foarte bune pentru sănătate, știm despre antibiotic că poate provoca numeroase efecte adverse neplăcute.

  • Conform studiilor poate combate afectiunile gastro-intestinale

Lasă deoparte consumul de antibiotice și concentrează-te pe produse naturiste care fac mult mai mult bine pentru sănătate. Prin consumul de antibiotice fără prescripție medicală, microflora intestinală este afectată, aceasta având un rol esențial mai ales în procesul de digestie. Mierea de Manuka ajuta la combaterea durerilor de stomac si poate fi de folos in tratamentul impotriva paraziților, a gastroenteritei sau a bacteriei Helicobacter Pylori.

  • Influențează întărirea sistemului imunitare și te scapă de răceli și infecții respiratorii

Mierea de Manuka are proprietăți antivirale, astfel că aceasta contribuie la întărirea sistemului imunitar, prevenind răcelile și apariția infecțiilor respiratorii. De asemenea, aceasta te scapă de durerile de gât și calmează tusea.

  • Are grijă de piele și vindecă arsurile

Știm despre această miere originară din Noua Zeelandă că are grijă de pielea ta și de asemenea vindecă arsurile. De aceea, mierea de Manuka poate fi considerată un bun tratament pentru răni și arsuri, având proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. Dermatitele, leziunile și cicatricile, psoriazisul, iritațiile de scutec, ba chiar și înțepăturile de țânțari sunt recuperate cu un astfel de produs. Având și proprietăți antiseptice, aceasta poate preveni apariția acneei și a eczemelor pielii.

  • Relaxare mai bună

Mierea de Manuka eliberează în organism glicogen, o substanță ce are un rol important în timpul somnului, oferind o mai bună relaxare. De aceea, este bine să consumi în fiecare seară înainte de culcare o linguriță de miere de albine cu un pahar de apa vor contribui la creșterea secreției de melatonină, ajutându-te să adormi mai repede și să ai un somn odihnitor întreaga noapte. Și tot așa, cu ajutorul său am putea scăpa de depresii și să avem parte de o mai bună relaxare, scăpând de stresul cotidian.

Proprietățile mierii de Manuka sunt numeroase, astfel că mai mult ca sigur ar fi indicat să o introduci în dieta ta zilnică, ajutându-te astfel să te simți mult mai bine și să scapi de anumite probleme de sănătate.

Foto: Pixabay

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro