8 mituri despre cura de detoxifiere

Cine nu a ţinut măcar o dată celebra dietă cu supă de varză sau nu s-a înfofolit bine înainte de a merge la sală pentru că (se zice) astfel ar elimina mai uşor toxinele şi mai ales caloriile? Iată care sunt strategiile bune şi la care dintre ele ar trebui să renunţi definitiv.

Ai auzit despre o mulţime de strategii de detoxifiere, care mai de care mai ciudate. Unele garantează rezultate uimitoare, altele nu au nici un efect. GLAMOUR a analizat opt mituri despre detoxifiere şi-ţi spune care sunt eficiente şi care sunt pure invenţii!

Cine nu a ţinut măcar o dată celebra dietă cu supă de varză – pentru că trebuia să intre în blugii aceia spectaculoşi – sau nu s-a înfofolit bine înainte de a merge la sală pentru că (se zice) astfel ar elimina mai uşor toxinele şi mai ales caloriile? Cu toate am crezut, la un moment dat, în aşa-zisele „reţete minune“, nu-i aşa? Iată care sunt strategiile bune şi la care dintre ele ar trebui să renunţi definitiv.

Efort fizic plăcut? Încearcă aqua gym-ul!

Nu credeai că s-a inventat sportul care să te ajute să slăbeşti, dar să fie şi plăcut în acelaşi timp? Ei bine, aqua gym-ul îndeplineşte toate acestea condiţii!  

 

Aşa cum îi spune şi numele, aqua gym-ul este un tip de gimnastică ce se practică în apă. Spre deosebire de o oră de fitness sau aerobic, acest tip de sport are marele avantaj că nu provoacă febră musculară. În plus, exerciţiile sunt extrem de uşor de efectuat întrucât apa preia aproximativ 70% din greutatea corpului tău. Tocmai din acest motiv este chiar indicat, atât pentru  persoanele supraponderale, cât şi pentru gravide. Şi încă un amănunt: nu trebuie să ştii să înoţi pentru a practica acest sport, întrucât nivelul apei din bazin nu-ţi va depăşi gâtul, ţi se vor oferi oricum pernuţe care te menţin la suprafaţă, iar instructorul este permanent în faţa ta.

Avantaje

  • Adună beneficiile obţinute în urma unei şedinţe de fitness sau aerobic cu cele ale hidromasajului;
  • Contribuie la eliminarea stressului şi conferă o stare de bună dispoziţie;
  • Ajută la tonifierea muşchilor şi la eliminarea celulitei;
  • Combate retenţia de apă;
  • Întăreşte oasele, prevenind astfel osteoporoza;
  • Activează sistemul circulator.

.