7 scuze pe care le foloseşti ca să nu mergi la sală

Faci exerciţii fizice la tine în dormitor. Şi nu înţelegi prin asta partide interminabile de amor, ci exerciţii cu noua bicicletă medicinală pe care ţi-ai cumpărat-o chiar în acest scop.

  1. Faci exerciţii fizice la tine în dormitor. Şi nu înţelegi prin asta partide interminabile de amor, ci exerciţii cu noua bicicletă medicinală pe care ţi-ai cumpărat-o chiar în acest scop. Acum… pe cine încerci să păcăleşti? Ştii bine că aparatul minune este doar un cuier excelent pentru hainele tale! Dar cum 30% din oameni fac sport acasă, din lipsă de timp sau din comoditate, mai ai ceva şanse să te apuci într-o zi de pedalat în dormitor.  
  2. Nu faci sport pentru că duci o viaţă echilibrată. Mănânci sănătos, te odihneşti suficient, la birou nu te stresezi prea tare. Dar cum rămâne cu zilele în care dai iama în ciocolată? Atunci chiar că nu ţi-ar strica puţină mişcare. Dar e mai simplu să dai vina pe profesorul de sport din liceu, care era un adevărat monstru pentru a-ţi justifica aversiunea faţă de exerciţiile fizice. Şi stai liniştită, nu eşti singura! Un sfert din femei consideră că lipsa de interes pentru sport are drept cauză orele chinuitoare de educaţie fizică de la şcoală.
  3. Nu ai timp să faci mişcare. Ai avut bunăvoinţă, ţi-ai făcut un abonament la sală pentru tot anul, dar nu se poate. Ai mers de câteva ori şi nu ţi-ai mai găsit timp să continui. De fapt… ai renunţat pentru că nu ai văzut rezultate imediat. Avem o veste pentru tine: pentru slăbiri miraculoase s-a inventat lipoabsorbţia. Sportul este pentru tonus şi starea generală de bine. Dar cum femeile sunt de două ori mai predispuse decât bărbaţii să renunţe la abonamentul lor la sală chiar în prima lună, nu eşti chiar o ciudăţenie a naturii.
  4. Dai vina pe vreme. Ba e prea cald, ba e prea frig, ba plouă. Niciodată nu ţi se pare că ar fi un moment potrivit pentru alergatul în parc sau pentru o plimbare mai lungă. E ca atunci când ai mult de învăţat şi toate prietenele te sfătuiesc să iei lecitină, când tu ai nevoie de ceva pastile pentru chef de învăţat şi ele nu s-au inventat încă.
  5. Sala de sport s-a transformat într-un loc de socializalizare. Nu ai chef de exerciţii când stai să-i povesteşti prietenei tale cele mai bune ce ai mai făcut săptămâna asta. Şi nici nu te poţi concentra la ce ai de făcut atunci când în faţa ta trage de aparate cel mai drăguţ tip pe care l-ai văzut vreodată, iar tu te gândeşti doar la cum ai putea să intri în vorbă cu el. Şi nu eşti singura: 27% dintre femei merg la sală doar pentru a se întâlni cu prietenele şi a cunoaşte oameni noi.
  6. Ştii că nu ai putea să faci niciodată exerciţii fizice în public. Te-ai simţi ca un cocostârc la lecţiile de aerobic şi ai avea impresia că toată lumea se amuză privindu-te cum faci abdomene. Chiar dacă asta este doar în imaginaţia ta, 33% din femei spun că se simt jenate de stilul lor de a face exerciţii.
  7. Televizorul te inspiră în alegerea stilului de sport. Fie că exersezi dimineaţa, odată cu fata care face gimnastică la matinalul postului tău preferat, fie dansezi cu mare bucurie când auzi melodiile favorite la MTV. Dar… dimineaţa te trezeşti, de cele mai multe ori, prea târziu. Aşa că metodele tale de a face mişcare sunt ineficiente. Cu toate acestea, câteva milioane de femei din toată lumea aleg să ia lecţii de dans în locul orelor chinuitoare în sala de gimnastică. Şi majoritatea se visează în sinea lor protagoniste la „Dansez pentru tine“.