5 alimente care te vor face irezistibilă vara aceasta

Aceste super-alimente nu te vor face doar să slăbeşti; te vor proteja de razele soarelui şi, mai mult, te vor transforma în cea mai sexy apariţie de pe plajă.

Ştii, bineînţeles, regulile de bază ale verii: mânâncă sănătos, hidratează-te bine şi… protejează-te responsabil de razele soarelui. Însă, dacă eşti atentă la sfaturile noastre, poţi face şi ceva mai mult: te poţi transforma, rapid, în cea mai sexy apariţie de pe plajă. Aşadar, ce alimente trebuie să consumi pentru un trup în formă, cu o piele impecabilă?

Suc de vişine: îţi dă energie. Dacă îţi place să joci volei pe plajă, nu uita să te hidratezi bine. Iar un suc de vişine este excelent, pentru că va preveni crampele musculare după efort fizic; au efect antinflamator puternic. Aşadar, pregăteşte-ţi sticla cu suc de vişine şi cel mai sexy costum de baie!

Căpşuni: că te protejează de arsurile solare. Aceste fructe conţin acid elagic, care are rol protector împotriva razelor UV. În plus, acesta stopează inflamaţiile pielii (deci orice înroşire a tenului va fi drastic diminuată) şi ajută la menţinerea colagenului în piele. Adio, riduri!

Usturoi: împotriva muşcăturilor de insecte. Nu, nu te sfătuim să mănânci la micul dejun un mujdei de usturoi; poţi apela la pilule care conţin extract de usturoi pentru a contracara muşcăturile de insecte. Nimeni nu vrea să aibă o piele acoperită de muşcături şi pete roşii, nu-i aşa?

Frunze verzi: îţi protejează ochii. Dacă ochii tăi sunt expuşi mai multă vreme acţiunii razelor soarelui (da, chiar dacă porţi ochelari de soare), poate apărea cataracta, sau degenerarea maculară. Şi asta chiar şi la vârsta de 20 sau 30 de ani. Vrei să eviţi aceste probleme oculare? Mănâncă multe frunze verzi (spanac, broccoli, varză): conţin luteină şi zeaxantina (antioxidante), care au un rol important în filtrarea razelor dăunătoare.

Ceai verde: îţi reduce senzaţia de foame. Iată secretul unui corp făcut să poarte doar bikini minusculi pe plajă! Ceaiul verde are antioxidanţi, care blochează absorbţia grăsimilor. Aşadar, pregăteşte-ţi două căni cu ceai verde şi bea-le înainte să pleci la plajă (e OK dacă le bei cu gheaţă şi lămâie): vei fi mult mai puţin tentată de gustări nesănătoase.

Foto: Hepta, CN Digital Studio

Adriana Matei
contact@misshypewit.com