Fenomenul „stealthing“ ia amploare. Ce presupune și de ce ne interesează?

Practica prin care bărbații își scot prezervativul în timpul actului sexual, fără ca partenera/partenerul să știe, a fost denumită „stealthing“. Fenomenul ia amploare și e considerat agresiune sexuală. 

În română nu avem încă un termen pentru fenomen, așa că îl vom folosi pe cel din engleză: stealthing. Vine de la stealth, pe care îl putem traduce ca pe o acțiune făcută în secret, aproape conspirativ. De aici și denumirea fenomenului, căci presupune ca un bărbat să își scoată prezervativul în timpul actului sexual, fără ca partenerul să știe sau să accepte așa ceva.

Alexandra Brodsky, de la National Women’s Law Center, a realizat un studiu despre fenomen și a vorbit despre asta cu Broadly. Pentru acest studiu a vorbit cu mai multe femei și bărbați ai căror parteneri au făcut asta, iar implicațiile sunt serioase și se împart în două categorii. Întâi, cele fizice: sexul fără prezervativ crește șansele unei sarcini nedorite și ale transmiterii unor infecții și boli venerice. Apoi, dar la fel de important, este impactul emoțional. Toate victimile au spus că au simțit asta ca pe o violare a corpului lor. Consecințele la nivel fizic și emoțional ar trebui să încadreze o asemenea faptă în categoria agresiunilor sexuale, dar momentan legislația niciunei țări nu o cuprinde ca atare, pentru că nimeni nu vorbește despre asta.

Brodsky a mai declarat, tot pentru Broadly, că există forumuri pe internet unde unii bărbați îi invață pe ceilalți cum să își scoată prezervativul fără ca partenerul să își dea seama.

Foto: northfoto.com

erika
erika.chivu@ringier.ro