Despre ce poți să vorbești la o întâlnire pentru a evita tăcerile stânjenitoare

Primele întâlniri cu un tip pe care nu-l cunoști pot fi de-a dreptul intimidante – nu știi exact ce subiecte poți să abordezi, ce să-l întrebi astfel încât să nu fie prea personal, dar și să eviți conversațiile de complezență sau tăcerile stânjenitoare. 

Iată șase subiecte deloc intimidante pe care le poți aborda la prima întâlnire, care vă vor ajuta să continuați conversația și să săriți peste momentele de tăcere când fiecare evită să se uite în ochii celuilalt:

  1. Copilărie: nu într-un mod terapeutic! Vorbiți despre locurile unde ați crecut, întâmplări amuzante din copilărie și adolescență, lucruri interesante din liceu…
  2. Familie: ne gândim că poate suna prea personal să întrebăm despre familie și se întâmplă să treacă mult timp fără a știi cu ce se ocupă părinții partenerului. Nu vrem să sune prea freudian, dar relația pe care o are cu părinții și rudele lui poate spune foarte multe despre valoarea pe care o dă relațiilor interpersonale.
  3. Locurile în care ați locuit sau călătorit: este o ocazie bună pentru a afla despre locuri noi, dar și despre experiențele lui și, poate, vei afla mai multe despre latura sa aventuroasă. Chiar dacă ați trăit doar într-un singur oraș, puteți ajunge la discuții spumoase despre cartierele și vecinătățile în care locuiți.
  4. Animale: aproape toată lumea este înnebunită după animale, așa că partenerul tău ar putea fi mulțumit să-l întrebi despre animalul lui de companie.
  5. Cel mai recent concert/film/petrecere/piesă de teatru: să întrebi pe cineva ce face după serviciu, sau care sunt gusturile sale în materie de muzică sau film, poate suna intimidant fără voia ta. Atunci când vorbești de o singură experiență este mult mai în regulă.
  6. Alte întâlniri: aici depinde foarte mult despre ce i se pare fiecăruia că e stânjenitor, așa că mai bine păstrezi subiectul acesta pentru când o să vă cunoașteți mai bine. Dacă v-ați cunoscut datorită unui site de dating, având această experiență în comun, poți să începi discuția de aici.

Foto: outnow.ch

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro