De ce este indicat să îți petreci vacanțele la plajă, conform științei

De ce este indicat să îți petreci vacanțele la plajă, conform științei

Cât de frumoase sunt acele momente când găsești dovezi științifice care îți susțin activitățile preferate? Conform unor studii realizate în Statele Unite și Marea Britanie, mersul la plajă îmbunătățește sănătatea mintală și chiar funcțiile creierului.

Știința spune că este indicat să îți petreci vacanțele la plajă și să petreci timp făcând surf, stând pe nisip ori pur și simplu relaxându-te pe fundal de valuri. Conform News.com, o mulțime de studii au ajuns la concluzia că oamenii care petrec mult timp pe plajă sunt mai fericiți, mai calmi, iar corpul lor luptă mai bine împotriva infecțiilor.

În primul rând, să luăm acest studiu britanic: se pare că persoanele care locuiesc în apropierea coastei sunt mai sănătoase decât cele care nu petrec atât de mult timp în apropierea mării, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.

În plus, potrivit Medical Daily, apa de mare conține minerale precum magneziu, potasiu și iod, care pot ajuta organismul să lupte mai eficient împotriva infecțiilor.

Un alt beneficiu al timpului petrecut la plajă este că în acele momente intri într-o stare de meditație, potrivit psihologului Richard Shuster, care susține că astfel schimbi frecvența undelor creierului. Sunetul valurilor care se sparg la mal și apoi se retrag în larg poate activa sistemul nervos parasimpatic, reducând ritmul alert la care ne trăim viețile și ajutându-ne să ne relaxăm.

Mai mult decât atât, simpla senzație a nisipului fremătându-ți printre degetele de la picioare îți poate îmbunătăți starea generală.

Așa că atunci când șeful tău îți spune că îți iei prea multe vacanțe ca să pleci la mare, arată-i acest articol. Iar dacă te-ai hotărât să îți faci bagajul și să pleci, nu uita să iei cu tine crema de protecție solară (poate că statul la plajă îți îmbunătățește starea generală de sănătate, dar nu și dacă suferi arsuri solare!).

Foto: Northfoto

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com