Cum supravieţuieşti lunii februarie chiar dacă eşti singură?

Poate că februarie este luna iubirii, dar cine spune că trebuie neapărat să ai un partener pentru Ziua Îndrăgostiţilor pentru a fi fericită?

OK, este acea perioadă în care vitrinele magazinelor sunt decorate cu inimioare de tot felul, reţelele de socializare sunt pline de fotografii cu trandafiri roşii iar toate locurile tale preferate din oraş sunt ocupate de îndrăgostiţii care au ieşit de Valentine’s Day. Într-adevăr, nu e tocmai cel mai plăcut scenariu pentru tine. Dar asta nu înseamnă că trebuie să te închizi în casă sau să îţi strici dispoziţia. Chiar ai de gând să te enervezi dintr-un astfel de motiv? Nu, nu te vom lăsa să faci asta. În schimb, îţi propunem un plan mult mai bun. Zâmbeşte astăzi, mâine, în fiecare zi, descoperă acele activităţi amuzante care te înveselesc instantaneu şi repetă-le cât mai des, uită de toate normele pe care ţi le impun alţii şi trăieşte-ţi viaţa după propriile reguli. Fii fericită… pur şi simplu!

Joacă-te de-a turistul pentru o zi în propriul oraş

Cu siguranţă sunt nenumărate zone sau locuri din oraşul tău pe care încă nu le-ai descoperit, pentru că ai avut întotdeauna impresia că vei avea timp să le vizitezi, dar niciodată nu te-ai mobilizat în acest sens. Fă-ţi o listă cu tot ce vrei să vezi, de la muzee şi case memoriale, la străduţe care ascund vechile case boiereşti sau clădiri interbelice fascinante, şi porneşte în propria ta aventură. Partea bună este că îţi poţi organiza programul cum vrei tu, fără să fie nevoie să ţii cont şi de planurile altora. Şi nu uita să îţi iei la tine aparatul de fotografiat sau bateria externă, în cazul în care cea a telefonului va fi epuizată de zecile de poze pe care le vei face! După o astfel de zi, contul tău de Instagram va fi plin pentru cel puţin o lună.

Alătură-te unui club

Cu siguranţă îţi aduci aminte de vechile fancluburi dedicate unor trupe, actori, filme sau cărţi devenite bestselleruri. Oamenii ţineau legătura prin intermediul scrisorilor şi organizau întâlniri cu preferaţii lor, dacă era posibil, sau se adunau să discute despre aceştia. Însă acum Facebookul a luat locul scrisorilor şi al întâlnirilor, aşa că primul pas este să cauţi un grup de persoane interesate de acelaşi lucru ca tine. Poate fi vorba de fani ai dietei raw vegane, bloggeri de modă, practicanţi de yoga sau pasionaţi de romane poliţiste, important este să găseşti o comunitate cu care să ai un interes comun şi să interacţionezi cât mai mult cu membrii ei. De la un schimb de idei pe un grup al unei reţele de socializare la o nouă gaşcă de prieteni alături de care te poţi distra şi în viaţa de zi cu zi este doar un singur pas.

Organizează-ţi o cină romantică

Da, ţie, pentru că un astfel de răsfăț este binevenit după o zi complicată. Lasă-ţi telefonul într-o altă cameră, pune-ţi playlistul preferat şi alege o reţetă din acea carte a lui Jamie Oliver pe care ai cumpărat-o pe vremea când plănuiai să devii o adevărată specialistă în gătit. Chiar dacă nu te descurci extraordinar în bucătărie şi, de cele mai multe ori, schimbi proporţiile ingredientelor în funcţie de inspiraţia de moment, experimentele culinare sunt foarte amuzante (mai ales atunci când îţi şi ies)!

Pleacă singură într-o scurtă vacanţă

O excursie este un „remediu“ excelent în momentele în care simţi că problemele îţi scapă de sub control şi trebuie să iei o pauză. Chiar dacă nu ai mai fost până acum singură într-o vacanţă, o astfel de experienţă te va ajuta să ieşi din zona ta de confort şi să ai mai multă încredere în tine. Atunci când călătoreşti alături de alte persoane, ajungi inevitabil să faci compromisuri cu privire la activităţile pe care să le faceţi, la obiectivele turistice pe care să le vizitaţi, la locurile în care să mâncaţi. Când pleci singură, lucrurile sunt mult mai simple. Interacţionează cât mai mult cu localnicii sau cu ceilalţi turişti, află-le poveştile, răsfaţă-te cu toate preparatele culinare specifice zonei, relaxează-te şi uită de toate grijile: la întoarcere vei avea timp suficient să te ocupi şi de ele!

Distrează-te la o seară de karaoke la tine acasă

Pijamalele tale moi şi călduroase, melodiile preferate şi o cană fierbinte de ceai: o seară de karaoke acasă este întotdeauna o idee bună. Încearcă să ai un repertoriu eclectic şi să incluzi cântecele pe care le cântai la toate petrecerile din adolescenţă (da, e momentul pentru YMCA şi It’s My Life), dar şi piesele pe care le asculţi acum pe repeat. Iar dacă instrumentalele de pe YouTube nu te mulţumesc pe deplin şi îţi doreşti ceva mai provocator, fă-ţi cont pe un site de karaoke, unde poţi interpreta diferite cântece pe niveluri de dificultate şi poţi aduna puncte (încearcă www.thekaraokechannel.com sau www.karaokeparty.com), conectează-ţi microfonul şi dă startul unui concert de zile mari!

Antrenează-ţi mintea

Integrame, Sudoku, cubul Rubik (dacă ai suficient de multă răbdare), puzzle-uri, quiz-uri online de cultură generală: pe lângă faptul că sunt distractive, aceste jocuri îţi stimulează activitatea cerebrală. Vechiul mit conform căruia neuronii creierului nostru nu se mai refac a fost demontat în ultimii ani de cercetătorii de la marile universităţi ale lumii (studiile în acest sens au început încă din anii 60, de medicul Joseph Altman, şi au fost continuate de cercetători precum Elizabeth Gould, profesor de psihologie la Universitatea Princeton), regenerarea lor devenind o certitudine, aşa că acum ai un motiv în plus să pui în practică diferite metode de stimulare a activităţii cerebrale.

Patru lucruri care îţi vor aduce zâmbetul pe buze instantaneu

  • Colecţia ta personală de selfie-uri amuzante! Ia-ţi telefonul, găseşte cea mai bună lumină şi imortalizează cele mai simpatice ipostaze ale tale.
  • Un masaj ca la carte. Senzaţia de după este pur şi simplu extraordinară, nu-i aşa?
  • Un buchet de flori. Este imposibil să rămâi indiferentă în faţa unui buchet plin de culoare şi prospeţime!
  • Un nou episod din serialul tău preferat. Suits, Homeland, Outlander, House of Cards, Game of Thrones: ce titluri mai trecem pe listă?
roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro