Cum să te transformi într-o persoană atractivă

Când vorbim despre calitatea de a fi atractivă, cele mai comune lucruri care ne vin în minte sunt un machiaj bine pus la punct, buze apetisante, o privire galeșă, o ținută sexy sau o tunsoare care să îți vină perfect.

Dar poate că nu doar aceste detalii determină cât de atractivă ești. Poate că această calitate își are originile în lucruri mai profunde și nu ține doar de exterior. Descoperă câteva trucuri care te pot ajuta să atragi în preajma ta persoanele potrivite.

Fii conștientă de faptul că ești atractivă

Atunci când te îndemnăm să îți asumi faptul că ești atractivă și nu ne referim doar la calitățile fizice. Mai curând, încearcă să îți concentrezi atenția asupra energiei pe care o emani, asupra caracterului, inteligenței emoționale și asupra atitudinii tale.  Analizează toate aceste lucruri, dar încearcă să fii obiectivă atunci când încerci să îți determini nivelul de atractivitate. Dacă ai constatat că acesta este mai scăzut decât ți-ai dori, trebuie doar să mai lucrezi asupra propriei persoane.

Pentru început, încearcă să răspunzi la câteva întrebări: atragi sau respingi oamenii, în general? Cum reacționează oamenii în preajma ta? Ai observat asemănări între relațiile cu persoanele din jurul tău și depind acestea de sex?

Ai grijă de următoarele 7 nevoi primare

Conform specialiștilor, cele șapte nevoi primare includ nevoile emoționale, spirituale, fizice, intelectuale, sexuale, financiare și pasiunile unei persoane. Nu există nimic mai frumos și mai atractiv decât o persoană care este conștientă de propriile nevoi și are grijă să și le satisfacă.

Dar cel mai important lucru este ca aceste nevoi să fie împlinite chiar de către tine, fără să aștepți ca o altă persoană să aibă grijă de tine și să îți ofere lucrurile de care ai nevoie. Lucrează asupra ta și încearcă să devii cea mai bună versiune a proprie persoane și să capeți încredere în tine.

Analizează modul în care reacționezi

Încearcă să te gândești la modul în care reacționezi față de acțiunile celor din jur și dacă alegi să reacționezi în loc să răspunzi. Reacția reprezintă o acțiune care nu este absolut deloc analizată, spre deosebire de răspuns. Iar o persoană care nu își analizează răspunsurile poate îndepărta oamenii din jurul său, pentru ca îi poate răni, fără ca măcar să realizeze acest lucru și să regrete ulterior. Nimănui nu îi place să se afle în preajma unei persoane explozive. Iarăși, puneți câteva întrebări: Te gândești la modul în care cuvintele, acțiunile și energia ta afectează oamenii din jur sau te lași pradă emoțiilor și reacționezi fără a reflecta?

Foto: outnow.ch

Natalia Muntean
natalia.muntean@ringier.ro