Cum să construiești un profil de online dating perfect

Dacă ai decis să testezi și tu lumea aplicațiilor de dating cu speranța că vei reuși să îți întâlnești marea dragoste și că împreună veți avea parte de un happy end, află că cel mai important lucru de care trebuie să ții cont este…profilul tău de dating. 

Pentru a evita să fii doar o altă opțiune printre sutele de potențiale partenere, am pus la punct o listă cu unele dintre cele mai importante sfaturi pentru ca profilul tău să te ajute să îți găsești fericirea.

Așadar, care sunt tehnicile pentru a crea un profil care să reușească să atragă atenția și să îți fie de ajutor în încercarea de a găsi un partener cât mai potrivit?

Nu scrie un roman

Atunci când ai un număr limitat de caractere pentru a spune lucruri importante și interesante despre propria persoană, nu încerca să îți afișezi întreag abiografie. Rezumă-te la lucrurile surprinzătoare, amuznate sau curiozități legate de tine, cum ar fi o activitate neobișnuită pe care o practici, un sport extrem, o întâmplare amuzantă, citatul preferat sau o replică din filmul sau serialul favorit. Societatea de astăzi se plictisește prea repede și extrem de multe persoane nu mai au răbdare să citească toată povestea vieții tale. Pe aceasta vei avea ocazia să o povestești celor cu care vei accepta să ieși la un date. Ah, nu uita să incluzi și o doză de sarcasm, limbajul universal al timpurilor noastre.

Menționează jobul și hobby-urile tale

Deși anumiți experți afirmă că jobul nu ar trebui să se afle printre lucrurile pe care le povestești despre tine în descrierea unui profil de online dating, noi credem că acest detaliu este important. Jobul sau pasiunile în comun ar putea să te pună în contact cu potențiali parteneri și astfel, legătura va fi stabilită cu mai mare ușurință. De asemenea, jobul este o parte atât de importantă a vieții noastre, iar cea mai mare parte a zilei o petrecem la birou, așadar, este mai bine să menționezi de la bun început care îți este meseria, pentru a evita discuții sau confuzii ulterioare.

Fii sinceră în poze

Atunci când vine vorba de pozele pe care le alegi pentru profilul de dating, cel mai important lucru de care trebuie să ții cont este sinceritatea. Încearcă să alegi poze în care arăți exact așa cum ești, fără ca acestea să fie trecute prin sute de filtre și să fie excesiv de retușate. Postează fotografii în care ești plină de viață sau implicată într-o activitate care te pasionează, fie că este dans, pictură sau plimbări în natură. Conform unui studiu efectuate de către binecunoscuta aplicație de online dating, Tinder, persoanele care zâmbesc în poze au cu 14% mai multe șanse să fie plăcute de către potențiali parteneri.

Nu te îndrăgosti de la primul swipe

Atunci când încerci să îți găsești iubirea cu ajutorul aplicațiilor de online dating, un lucru important pe care trebuie să îl realizezi este faptul că profilul oricărui utilizator este un lucru extrem de bine gestionat și reprezintă doar o parte a unei persoane. Acest mijloc virtual de a cunoaște persoane noi este excelent, dar nu te entuziasma prea mult chiar dacă tipul cu care te conversezi pare să fie minunat. Sfatul nostru este să încerci să îți ții în frâu emoțiile până la prima întâlnire adevărată cu acesta, pentru a verifica dacă sunteți într-adevăr compatibili. Nu vei ști niciodată acest lucru până când nu vei avea o conversație față în față cu persoana respectivă. Impresiile și chiar intențiile tale s-ar putea schimba odată ce părăsiți lumea virtuală.

Foto: outnow.ch

Natalia Muntean
natalia.muntean@ringier.ro