Cum îți îndepărtezi singură gelul de pe unghii

Manichiura cu gel este printre cele mai populare trenduri din ultimii ani. Este un adevărat răsfăț și cel mai important, rezistă pe unghii chiar și o lună de zile. Însă, poate fi o adevărată bătaie de cap atunci când trebuie să-l înlături de pe unghii.

Dezlipirea rapidă a gelului de manichiură de pe unghii ar putea fi o soluție rapidă, însă procesul s-ar putea să îți facă mai mult rău decât bine. La suprafață nu s-ar vedea nicio deteriorare, însă straturile unghiilor s-ar putea să sufere consecințele.

Gelul de manichiură se atașează pe stratul inferior al unghiilor și ar putea dura luni întregi pentru ca acesta să crească din nou. Dacă nu ai timp să mergi la salon pentru a-ți îndepărta gelul de pe unghii, iată ce pași trebuie să urmezi pentru a-ți îndepărta singură gelul de pe unghii acasă.

Protejează-ți cuticulele

Acetona poate să-ți distrugă cuticulele. Înainte să-ți înmoi unghiile, protejează-ți zona cu un ulei special. Vaseline este un produs foarte bun care și ajută la crearea unei bariere pentru a minimaliza deteriorarea pe care o cauzează lichidul.

Îndepărtează-ți stratul de deasupra al unghiei

Înainte să-ți înmoi unghiile, ia o pilă de unghii și trece-o ușor peste suprafața fiecăreia dintre ele. Gelul top coat asigură un strat aproape impermeabil care păstrează culoarea pentru mai mult timp, motiv pentru care manichiura rezistă săptămâni întregi. Pilirea unghiilor la suprafață îi face loc acetonei să ajungă mult mai repede în interior și să curețe.

Lasă-le să se înmoaie mai mult timp

Acetona este cel mai puternic și eficient dizolvant de lac de unghii dintre toate. Pune acetonă pe dischete demachiante pe fiecare unghie în parte și învelește-ți fiecare deget cu folie de aluminium pentru mai multă căldură ca să ajute la desprinderea mai rapidă a gelului.

Rezistența gelului poate varia, astfel că timpul cel mai bun de înmuiere a unghiilor este la undeva între 10 și 20 minute. E bine să începi să-ți înmoi unghiile de la mâna pe care o folosești cel mai des, ca apoi să poți fi mai eficientă la îndepărtarea gelului de pe cealaltă.

Îndepărtează gelul ușor și înmoaie unghiile din nou

După ce lași acetona să-și facă efectul, ia pila și încearcă să îndepărtezi ușor stratul de gel. O să observi că primele straturi se îndepărtează foarte ușor. Dacă sunt straturi pe care nu le poți îndepărta, încearcă să le înlături cu acetonă. Repetă procesul de înmuiere și răzuire până când dispare toată culoarea, inclusiv stratul de bază.

Spală și hidratează-ți unghiile

Spală-te corespunzător după procesul de înmuiere în acetonă. Adaugă și ulei pe cuticule de mai multe ori de-a lungul următoarelor zile pentru a-ți hidrata unghiile.

Foto: Yannis Vlamos

erika
erika.chivu@ringier.ro