7 lucruri pe care să le faci în fiecare dimineață

Activitățile pe care le practici în fiecare dimineață pot decide modul în care va decurge întreaga zi.

Așadar, este important să ai grijă de corpul tău și să începi ziua cu o atitudine pozitivă. Iată câteva lucruri pe care să le practici în fiecare dimineață, pentru o viață mai frumoasă.

Ridică-te din pat imediat
Atunci când corpul tău se trezește, ridică-te din pat. Dacă apeși butonul de snooze nu vei face nimic altceva decât să încetinești ritmul dimineții tale și vei ajunge să te simți morocănoasă. Câteva minute în plus, petrecute în pat, nu te vor ajuta să fii mai odihnită, dimpotrivă.

Hidratează-te
Atunci când dormim, petrecem între șapte și nouă ore fără să bem apă, organismul nostru deshidratându-se. Stabilește-ți drept prioritate ca primul lucru pe care să îl faci dimineața, după ce te ridici din pat, să fie consumul de apă. Adaugă și suc de lămâie în aceasta, pentru a ajuta sistemul digestiv și pentru a căpăta un boost de energie.

Rostește afirmații pozitive
Incepe ziua cu un sentiment de pace și bucurie, spunându-ți cu voce tare afirmații, mantre sau orice altceva te ajută să te conectezi la esența și spiritul tău. Acesta este un prilej minunat pentru ca organismul tău să înceapă ziua cu o doză însemnată de sentimente pozitive.

Mișcă-te!
După ce te-ai ocupat de spiritul tău și l-ai hrănit cu afirmații pozitive, acum trebuie să te ocupi și de corp. Fă mișcare în fiecare dimineață, chiar dacă e vorba de doar câteva exerciții simple.

Alege mâncare sănătoasă
La fel ca și în cazul hidratării, este foarte important ca organismul tău să primească la începutul zilei doza necesară de nutrienți și vitamine. Alege alimente sănătoase la micul dejun și renunță la produsele procesate. Printre preferatele noastre se numără ouăle, avocado, fructele proaspete și iaurtul grecesc.

Planifică ce urmează
Dacă îți dorești să reușești mai multe lucruri într-o zi, una dintre cele mai bune strategii pe care poți să le aplici este să planifici și să te pregătești pentru ce urmează să se întâmple peste zi. Pentru început, stabilește trei lucruri pe care trebuie să le îndeplinești și asigură-te că duci până la capăt aceste activități.

Zâmbește
O dimineață armonioasă nu este completă fără un zâmbet. Gândește-te la un lucru, un loc, o persoană care te face fericită și, pur și simplu, zâmbește.

Foto: outnow.ch

Natalia Muntean
natalia.muntean@ringier.ro