6 lucruri pe care să le faci înainte de culcare pentru a-ți salva relația

Începutul unei relații arată promițător întotdeaună: petreci tot mai mult timp împreună cu iubitul tău și parcă nu vă mai săturați unul de celălalt.

Dar de-a lungul timpului intervine rutina, iar nivelul comunicării voastre se schimbă, și trece de la „Te iubesc” la „Am să întârzii în seara asta” sau „ Ce avem de mâncare la cină?”.Pasiunea și intimitatea sunt înlocuite de rutină sau prea mult timp petrecut în fața laptopului.

Studiile ne arată că, o conexiune, bazată pe sinceritate și respect, dar și pe abilitatea de a-ți împărtășii gândurile cu partenerul reduce nivelul de stres și singurătate. Iată 6 trucuri, pe care le puteți face împreună înainte de culcare pentru a vă aduce înapoi chimia și acea legătură intimă și sexy pe care obișnuiați să o aveți împreună.

1. Mergeți la culcare împreună

Orele de culcare nesincronizate sunt de fapt alegerea voastră, exact ca atunci când unul dintre voi preferă să stea în fața televizorului până târziu, iar celălalt se retrage în dormitor. Ei bine, pentru a avea o conexiune este necesar să fiți amândoi prezenți în același loc, la aceeași oră. Așa că alegeți să mergeți împreună la culcare, și de ce nu, să vă țineți de mână pe drum. Stabiliți din asta un ritual pe care să-l faceți în fiecare seară.

2. Țineți la distanță toate dispozitivele electronice

Nu doar că vă vor deranja somnul odihnitor, dar notificările și mesajele cărora le veți acorda mai multă atenție, vă vor oferi doar o falsă legătură cu partenerul. Ora somnului este până la urmă o oportunitate, timp disponibil doar pentru voi doi, în care să vă bucurați unul de celălalt așa cum făceați când erați îndrăgostiți nebunește. Pune-ți telefonul departe! Transformă-ți dormitorul într-o oază de liniște unde să vă petreceți timpul împreună fără zgomotul vieții cotidiene.

3. Mută discuțiile cotidiene de la masă pe perna din dormitor

Ați servit deja cina, copiii dorm, iar voi aveți ceva timp pentru o discuție. În loc să vorbiți despre „cum a fost ziua voastră” printre vasele murdare sau în pauzele de publicitate de la televizor, mutați discuția în dormitor. Conversațiile în care îi spui ce ai făcut în acea zi sunt mult mai intime în dormitor. Când îți dai jos hainele, povestește-i pe scurt despre ziua de azi, iar apoi, odată ce ele au ajuns pe podea, vă puteți întoarce la ceea ce contează: voi doi!

4. Începeți preludiul înainte de a ajunge în dormitor

Ceea ce face sexul și mai interesant sunt momentele pe care le petreceți împreună până la actul propriu zis. În cazul în care preludiul vostru se rezumă strict la cele câteva momente înaintea sexului, atunci acesta se va transforma într-o rutină de timpul „voi face asta, vom face asta și apoi vom dormi”.

În schimb, începe ziua cu un bilețel pe oglindă sau un mesaj sexy trimis de la birou. Ceea ce trebuie să faci este să-l convingi că îl dorești. Angajează-te să faci asta în fiecare zi, pentru ca seara când mergeți la culcare să-i reamintești partenerului cât este de special. Trebuie să recunoaștem, ceea ce dă cu adevărat startul este modul în care te simți atunci când stii că ești dorită.

5. Descoperiți noi moduri de a vă tachina

Cel mai bun preludiu începe atunci când oferi ceva și primești ceva în schimb. Descoperiți noi moduri în care să vă atingeți și să vă tachinați pentru a împrospăta pasiunea dintre voi. Un masaj lung și delicat, poate fi modalitatea ideală prin care partenerul tău să se relaxeze, sau chiar mai mult decât atât. Masajul poate ajuta anticiparea momentelor și are posibilitatea de a construi o legătură mult mai intimă, în timpul căreia, gândurile voastre se întrepătrund.

6. Nu uita niciodată de sărtutul de noapte bună!

Încheiați ziua cu o combinație perfectă între intimitatea fizică și cea emoțională, și anume, un sărut de noapte bună. Unii oameni nu preferă să doarmă îmbrățișați, având nevoie de spațiul lor propriu, însă un sărut este cea mai ușoară și specială modalitate de a vă conecta la sfârșitul zilei.

Foto: outnow.ch

erika
erika.chivu@ringier.ro