6 indicii că partenerul tău vrea să pună capăt relației

Fiecare relație trece prin momente minunate și prin momente mai puțin frumoase, când partenerii trebuie să depună mai mult efort pentru ca legătura dintre ei să evolueze mai departe.

Uneori însă, aceste momente delicate nu pot fi depășite pentru că unul dintre parteneri caută o cale de a ieși din relație, dar nu știu cum să verbalizeze acest lucru și apelează la acțiuni mia mult sau mai puțin subtile.

Iată care sunt cele șase semne care îți indică faptul că partenerul tău vrea să pună capăt relației:

A încetat să mai vorbească despre un viitor în doi
Partenerul tău și tu obișnuiați să petreceți nenumărate ore imaginându-va cum o să arate viitorul vostru, cum o să arate casa în care o să locuiți, câți copii vă doriți sau dacă o să aveți o pisică sau un câine. De la un moment dat însă, ai observat că aceste discuții au încetat să mai fie atât de dese, iar atunci când tu menționezi ceva legat de viitor și care vă implică pe amândoi, partenerul tău evită să dezvolte subiectul. Este adevărat, viitorul poate înfricoșător, dar poate ar fi mai bine să îl întrebi direct dece refuză să mai discute despre aceste lucruri.

Are grijă, întâi de toate, de prietenii lui
În vreme ce este absolut normal ca partenerii unui cuplu să aibă spațiu și să se bucure de timp petrecut cu alte persoane, dacă iubitul tău a început să își petreacă fiecare moment liber cu prietenii, poate ar fi bine să afli ce se află în spatele acestor acțiuni. Întreabă-l dacă poți să îl însoțești data viitoare când se vede cu amicii, dacă acesta refuză, poate că a venit momentul să analizezi situația.

Caută motive de ceartă
Este absolut normal ca partenerii unui cuplu să se mai certe, dar dacă fiecare motiv nesemnificativ se transformă într-o ceartă de proporții, atunci poate că în spatele acestora se ascund frustrări. Dacă nu există niciun motiv logic pentru care toate aceste dispute încep, poate că intenția iubitului tău este să pună capăt relației și nu știe alt mod de a o face.

Nu te face să te simți apreciată
Încearcă să îți amintești, când a fost ultima oară când partenerul tău ți-a spus “Mulțumesc” sau “Ești minunată!”? Dacă a trecut ceva timp, poate că motivul pentru această absență este faptul că iubitul tău ju mai este sigur de viitorul relației voastre. În foarte multe cazuri, atunci când cineva vrea să pună capăt unei legături este foarte comun ca aceștia să își justifice acțiunile prin refuzul de a recunoaște meritele jumătății sale. Așadar, pentru ca ei să se simtă mai bine cu propriile decizii, vor înceta să mai ofere merite eforturilor și iubirii tale, iar tu te vei simți neapreciată.

Nu-și mai dă silința
Relațiile reprezintă o muncă continuă, care necesită eforturi și uneori compromisuri pentru ca amândoi parteneri să fie fericiți. Efortul depus pe tru ca relația să să evolueze este o modalitate de a demonstra afecțiunea față de cealaltă persoană. Dacă iubitul tău a încetat să mai planifice surprize sau lipsește de la evenimente care sunt importante pentru tine, poate că acesta caută o modalitate de a ieși din această relație, dar nu știe cum să spună acest lucru în mod direct.

Nu mai faceți sex
O parte extrem de importantă a oricărei relații este viața sexuală. Dacă momentele de intimitate din relația ta au fost înlocuite cu discuții și glume prietenești sau gesturi care se petrec mai degrabă într-o relație de amiciție, sfatul nostru este să abordezi subiectul cu partenerul tău. Esteextrem de important pentru orice relație ca dorința sexuală să fie întreținută.

Foto: outnow.ch

Natalia Muntean
natalia.muntean@ringier.ro