5 motive pentru care să te bucuri că ești singură

Atunci când o relație se încheie nu este deloc ușor să lași totul în urmă și să mergi înainte. De cele mai multe ori te simți singură și te gândești că nimic nu se compară cu viața în doi. Ei bine, lucrurile nu sunt chiar așa.Îți dăm doar cinci motive pentru care să te bucuri că nu ești într-o relație.    

1. Refuzi să stai cu cineva doar pentru a nu fi singură. Să îți dorești să fii cu cineva nu e același lucru cu a fi dispusă să stai cu oricine. Îți dorești un tip care să te facă să râzi și să simți fluturi în stomac numai când te gândești la el – și ești dispusă să aștepți pentru a-l găsi.

2. Ai ieșit dintr-o relație toxică. Nu-i așa că e mai bine să fii singură decât într-o relație cu o persoană care nu te apreciază și nu te face să te simți bine?

3. Ai timp să afli mai multe despre tine. Multe dintre noi s-au pus pe planul doi în favoarea partenerilor. Cand relațiile s-au terminat ne întrebăm cum eram noi înainte. Atunci când ești singură ai mai mult timp pentru tine, pentru a descoperi ce îți place și ce te face fericită.

4. Ai timp să descoperi ce îți dorești de la un viitor partener. Gândește-te așa: întâlnirile romantice se aseamană foarte mult cu shoppingul. E normal să probezi mai multe mărimi și stiluri, altfel cum să îți dai seama ce ți se potrivește cel mai bine? Un avantaj de a nu fi într-o relație este că poți să îți dai seama cine ți se potrivește mai bine.

5. Viața ta îți ocupă tot timpul (și asta e bine). Când ești singură îți poți umple programul numai cu lucruri care îți fac plăcere – cine cu prietenele, călătorii de una singură, cursuri de design, voluntariat în diverse domenii – tot ce îți doreai să faci și nu ai apucat să faci până acum.

Foto: www.outnow.ch

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro