5 modalități prin care poți să treci peste fosta relație

Ai izbucnit în plâns la ultimul film romantic pe care l-ai văzut cu prietenele tale? Ți-ai vărsat cafeaua pe cămașa ta albă doar pentru că i-ai auzit numele într-un restaurant și ai crezut că e el?

Cu siguranță trebuie să înveți să treci peste fosta ta relație. Nu e deloc ușor să uiți de cel cu care ai împărțit zile, ore, luni și poate chiar ani.

Chiar dacă despărțirea dintre voi doi s-a terminat mai urât decât un episod din Game of Thrones, încă mai porți tricoul pe care ți l-a lăsat înainte să plece de la tine. Și îi mai urmărești contul de Instagram. Dar dacă vrei să fii fericită, trebuie să încerci să alungi amintirile cu el din viața ta.

Iată cinci pași prin care vei reuși să treci mai ușor peste o relație care tocmai s-a încheiat.

  1. Dă-le block pe social media

Nu e ușor, dar poți să o faci. Intră pe conturile lor de social media și dă-le block. O să te simți mult mai ușurată, iar cele 30 de minute pe care le pierdeai urmărind fiecare persoană care i-a dat like fostului tău iubit le poți folosi foarte bine făcând ceva util pentru tine.

Vei avea senzația că vei putea sta departe de conturile lor de social media chiar și fără block, dar lucrurile nu stau chiar așa. Butonul de block te va ajuta să nu mai investighezi viața foștilor tăi iubiți. Nu crezi că e mai bine?

  1. Pune pe foaie lucrurile rele sau dezamăgitoare despre fostul tău

Fiecare moment în care a adormit fără să-ți spună noapte bună, fiecare alegere pe care a făcut-o și care ți-a creat o stare inconfortabilă. Deschide un document și scrie-le pe toate acolo. Lucrurile nepotrivite și cele dezamăgitoare care ți-au frânt la un moment dat inima. Cu siguranță există.

Creierul nostru funcționează hilar uneori. Trebuie să mai facem o călătorie în trecut și să ne amintim că nu a fost niciodată totul perfect. Ne ajută să mergem mai departe. Iar dacă te simți singură, poți să deschizi lista și să te amuzi de momentele în care credeai că voi doi trebuia să rămâneți împreună până la sfârșitul vieții. Amuzant, nu?

  1. Aruncă tot ce ai de la el

Fotografii cu el care încă stau pe peretele tău? Cu siguranță unul dintre cadrele surprinse de tine pe contul de Instagram va reuși să le înlocuiască. Toate cadourile pe care ți le-a dăruit de Sf. Valentin, Crăciun și chiar de ziua ta, trebuie să dispară. Chiar dacă tricoul cu care dormi acum este unul dintre preferatele tale și la un moment dat i-a aparținut, trebuie să renunți la el.

În plus, nu vrei să inviți un băiat la tine și să-i explici de ce ai o poezie pe care a scris-o fostul tău iubit deasupra patului, nu?

  1. Mergi la zece întâlniri într-o lună

E doar o joacă a numerelor. Dacă îți dorești să cunoști pe cineva nou sau vrei să te simți mai confortabil, încearcă să ieși la cât mai multe întâlniri. Cu cât cunoști mai mulți oameni, vei înțelege cum ar trebui de fapt să se comporte cineva care își dorește o relație cu tine.

Și vei fi atât de ocupată să mergi să dansezi, să bei un pahar de vin sau o cafea, încât vei mai avea prea puțin timp la dispoziție să plângi pe piesele lui John Legend în timp ce te gândești la fostul tău iubit.

  1. Provoacă-te

Dacă vrei să faci ceva pozitiv atunci când începi să ai dispoziția aceea de “îmi e dor de fostul meu iubit”, cel mai bun lucru este să-ți oferi provocări. De fiecare dată când te gândești la el, trebuie să faci ceva bun. De pildă, donează pentru o organizație sau de ce nu, poți să începi să faci chiar flotări.

Nu este deloc ușor să treci peste o fostă relație. E nevoie de multe compromisuri cu tine și multe promisiuni de care să te ții atunci când simți nevoia să îi cauți pe conturile de social media. Dacă primele zile vor părea imposibile fără ei, deja după trei luni probabil că vei uita de ce erai atât de supărată pentru cineva care acum nu mai merită timpul tău.

Foto: Outnow.ch

erika
erika.chivu@ringier.ro