5 lucruri pe care trebuie să le faci atunci când ești într-o relație

Ne petrecem cea mai mare parte din viața noastră încercând să ne dăm seama cine suntem și ce ne dorim. Nu e de mirare că una dintre cele mai mari temeri în rândul oamenilor singuri este că se vor pierde pe ei înșiși atunci când vor fi într-o relație.

Se pare că temerile sunt oarecum justificate. Un studiu recent de la Universitatea din Liverpool din Marea Britanie a constatat că bărbații și femeile care s-au căsătorit sau au intrat într-o relație au experimentat o pierdere a identității lor, în special după ce s-au mutat cu partenerii lor. Îți prezentăm cinci lucruri pe care trebuie să le faci chiar și atunci când ești într-o relație.

  • Ieși cu prietenii tăi. Sigur prietenii tăi sunt și prietenii lui, dar cei care au o relație sănătoasă la domiciliu înseamnă că au o relație sănătoasă și în afara casei, cu prietenii și familia. Așa că nu-i neglija. Atunci când ai timp liber ieși cu prietenii tăi sau cu familia ta și relaxează-te.
  • Urmărește-ți pasiunile. Chiar dacă v-ați mutat împreună și vreți să petreceți cât mai mult timp unul alături de celalalt este important să îți urmărești pasiunile. Chiar dacă asta înseamnă puțin timp departe de partenerul tău.
  • Pleacă într-un city break cu prietenii tăi. Studiile arată că dacă petreci ceva timp departe de partenerul tău te simti mai independentă și împlinită personal. În plus, dacă ești căsătorită sau doar stați împreună, puțină distanță nu strică. Veți simți că vă este dor unul de celalalt și veți fi mai apropiați atunci când va reîntâlniți.
  • Învață ceva nou despre tine. Auto-dezvoltarea este un factor cheie în menținerea independenței.
  • Gaseşte-ţi un hobby. Îți place să pictezi? Să scrii? Sau să salvezi cățelusi? Indiferent de lucrurile care îți plac, există organizații sau cursuri care te pot ajuta să îți menții și să îți dezvolți hobby-ul. Oamenii care se „pierd“ în relațiile lor au tendința de a regreta această decizie mai târziu în viață. Stai proactiv cu privire la menținerea propriei identități și de viața socială și relația ta va fi din ce în ce mai bună în cele din urmă.
roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro