4 teme de discuție pe care să le eviți la prima întâlnire

O primă întâlnire este întotdeauna un motiv de nervozitate și datorită acestui lucru, există întotdeauna riscul să deschizi un subiect nepotrivit sau să spui anumite lucruri care ar putea încheia în mod subit seara.

Pentru ca următoarea ta primă întâlnire să fie un adevărat succes, am pus la punct câteva lucruri pe care ar fi mai bine să nu le spui atunci când abia începi să cunoști un eventual partener amoros.

“Încă nu am reușit să trec peste ultima mea relație”

Nu cred că există un moment oportun în timpul unei prime întâlniri și, probabil, nici măcar în timpul întâlnirii cu numărul doi pentru a-i spune persoanei din fața ta că încă nu ai reușit să treci peste ultima ta relație și să închei socotelile cu fostul tău iubit. Poate ar fi mai bine să ții pentru tine faptul că motivul pentru care ai decis să dai o șansă acestei întâlniri este că ai speranța că acest lucru te va ajuta să mai faci un pas pentru a uita de ex, dar că încă nu ești gata să îi dai unfollow pe Instagram sau să urmărești ce postează pe Facebook.  Și poate că ar fi mai bine să nu îl întrebi nici pe el despre motivele pentru care s-a încheiat ultima lui relație. S-ar putea să dai impresia că încerci să îi analizezi relația și finalul acesteia. Această întrebare nu poate avea un final fericir, pentru că, fie îți oferă un răspuns vag și te lasă cu suspiciuni, fie îți oferă prea multe detalii și te poți trezi în postura de terapeut. Sfatul nostru este să nu deschizi absolut deloc dosarul EX, în timpul unei prime întâlniri.

Religie și politică

Aceste două subiecte se pot dovedi a fi la fel de periculoase precum dosarele EX, pentru că s-ar putea să vă lansați în dezbateri electorale sau întâlnirea s-ar putea încheia mai repede decât ți-ai dori. Aceste teme de discuție își vor găsi, cu siguranță, locul dacă relația va evolua și se va dezvolta, dar poate ar fi mai înșelept ca la prima întâlnire să faceți un ocol acestor teme de discuție care ar putea să transforme atmosfera în una mai puțin pozitivă.

“Am suferit o intervenție chirurgicală săptămâna trecută…”

Poate ar fi mai înțelept să păstrezi pentru tine detaliile intervenției prin care ai trecut acum o lună și să nu dezvăluiești aceste lucruri în timpul unei prime întâlniri? Este, cu siguranță, cel puțin ciudat să asculți o persoană pe care tocmai ai întâlnit-o povestindu-ți despre cum și-a îndepărtat o aluniță sau despre faptul că ultima ecografie a arătat unele schimbări la nivelul ficatului. Așadar, evită să deschizi acest subiect atât de intim atunci când abia începi să cunoști o persoană și păstrează raportul detaliat pentru cea mai bună prietenă sau pentru mama.

“A trecut atât de mult (sau puțin) timp de la ultima partidă de sex!”

Unul dintre cele mai importante sfaturi pe care ar trebui să îl reții înainte de a merge la o primă întâlnire este că discuțiile despre sex ar trebui evitate. Desigur, acest sfat se aplică în afara de cazurilor când o partidă de sex este finalul pe care ți-l dorești pentru seara în cauză. Încearcă să nu specifici cât timp a trecut de când ai avut parte de ceva acțiune între așternuturi, pentru că s-ar putea să ducă discuția într-un punct, cel puțin, ciudat. Nimănui nu îi face plăcere să asculte despre experiențele sexuale trecute ale unui potențial partener amoros.

Foto: outnow.ch

Natalia Muntean
natalia.muntean@ringier.ro