4 întrebări la care să răspunzi înainte să te muți împreună cu iubitul

Relația voastră pare să evolueze în mod armonios, iar următorul pas și cel mai firesc este să vă mutați împreună.

Sunteți amândoi cuprinși de netuziasm și speranțe, dar înainte să apară camionul care îți va transporta lucrurile spre noua viață, sfatul nostru este să răspunzi la câteva întrebări.

Ce îți spune instinctul?
Entuziasm, anxietate, nervi, toate aceste sentimente și emoții par să se amestece și să te facă să nu mai înțelegi ce se petrece cu adevărat. În astfel de cazuri este extrem de important să îți oferi câteva momente pentru a reflecta și pentru a încerca să înțelegi ce îți spune instinctul. Un lucru pe care atât tu, cât și iubitul tău trebuie să-l înțelegeți este faptul că acest pas ar putea scoate la suprafață noi încercări și greutăți în viața de cuplu, așadar este necesar ca baza relației voastre să fie una solidă.

Cine și ce plătește?
Știm, discuțiile care implică bani pot fi extrem de inconfortabile și de aceea
sunt evitate pe cât posibil. Dar, dacă ați decis să împărțiți o locuință va trebui să purtați această conversație. Este necesar să discutați despre modul în care veți împărți costul chiriei și al utilităților. Cine va plăti pentru cumpăraturile de la supermarket? Cum veți achita costul pieselor de mobilier? Dacă unul dintre parteneri are un venit mai mare, va contribui cu o sumămai mare? Elaborați un sistem care să fie potrivit pentru ambii parteneri, pentru ca mai târziu să nu apară frustrări sau neînțelegeri.

Cum se va schimba viața voastră sexuală?
Mutatul împreună presupune șimfaptul că veți împărți același pat în fiecare noapte, iar acest lucru poate avea atât aspecte pozitive, cât și negative. Entuziasmul serilor în care vă petreceți noaptea la tine sau la el, la finalul unei întâlniri, pur și simplu, nu va mai exista, dar va interveni, în schimb, nevoia de a putea discuta în mod deschis despre sex și nevoile fiecărui partener. Înainte de a face marele pas de a împărți o locuință, discutați despre cât timp aveți nevoie doar pentru propria persoană și cât de des se așteaptă fiecare să aibă parte de acțiune în așternuturi. Dacă îți faci griji că lucrurile ar putea deveni monotone, amintește-ți că o locuință nouă presupune camere și locuri noi de încercat.

Cum veți împărți treburile casnice?
Conform unui studiu publicat în The Journal of Family Issues, cuplurile sunt mult mai fericite atunci când responsabilitățile casnice sunt împărțite în mod egal. Nu fii timidă și discută cu partenerul tău despre acest lucru înainte să începeți să locuiți împreună. Dacă, de exemplu, doar unul dintre voi va spăla vasele tot timpul, acest lucru ar putea fi cauza acumulării unor frustrări. La fel ca și în cazul cheltuielilor, puneți la punct un sistem prin care să stabiliți cine și ce are de făcut acasă.

Foto: outnow.ch

Natalia Muntean
natalia.muntean@ringier.ro