3 moduri prin care obții ce îți dorești într-o relație

Dacă îți dorești mai mult de la o relație sau ceva nu te satisface: comunică.

Nimănui nu-i place să i se spună că are prea multe nevoi sau vrea prea multă atenție. E o lovitură dură și mai mult de atât, nu-i corect. Până la urmă, cine nu are? Poate ai nevoie de mai multă atenție. Poate simți nevoia de sex mai bun. Dar în orice relație, chiar dacă e cu prieteni, familie colegi sau iubit, există posibilitatea să ceri ce îți dorești.

Totul ține de felul în care o comunici: dacă o faci prin accese de furie, ești hipersensibilă. Dacă o faci calm, într-o discuție relaxată, ești o femeie puternică. Aici sunt câteva sugestii despre cum să îți comunici nevoile într-un mod calm, ca ceilalți să asculte și să înțeleagă.

Dă-ți seama care îți sunt nevoile
Da, unele dintre noi au nevoie de bilețele de dragoste în fiecare zi, flori și petreceri surpriză cu cei mai apropiați prieteni. Dar hai să ne trezim la realitate. Vorba lui Mick Jagger, you can’t always get what you want. Totuși, dacă nu ești satisfăcută de o relație, gândește-te serios la ce lipsește. Dacă îți dorești mai multe ieșiri la restaurant, analizează: e vorba despre restaurantul la care mergi? Sau simți nevoia să știi că ești specială și o prioritate pentru celălalt.
Fii sinceră și deschisă
Cheia este să îți comunici nevoile cu delicatețe. Am ieșit la un moment dat cu un tip care muncea non-stop și nu scotea ochii din laptop câte 14 ore pe zi. Mă simțeam neglijată. Într-un weekend, la cină, i-am zis că mă bucură enorm dedicarea lui, dar dacă ne implicăm în relația asta, trebuie să flirteze cu mine măcar o dată pe zi. Să mă sune, să-mi trimită mesaje, orice merge pentru el. A făcut-o. Și ne-a prins bine amândurora pentru că m-am simțit auzită și am fost un partener mai bun.

Câteodată, răspunsul va fi nu. Și trebuie să te întrebi ce sacrifici ești sau nu dispusă să faci. Trebuie să asculți și adevărul celuilalt, chiar dacă îți place sau nu. Asta poate însemna că trebuie să îți reevaluezi nevoile, să le adaptezi sau să întorci foaia. Ori, poate e momentul să găsești satisfacție în alte lucruri.

Învață să te bucuri de tine
Să te bazezi pe tine sună dur, dar nu e. Nimic nu e mai benefic decât să te cunoști atât de bine încât să-ți răspunzi la întrebări, să-ți satisfaci plăcerile și fii în echilibrul de care ai nevoie. Relațiile, de orice natură, ne îmbogățesc viața, dar nu subestima puterea unică a încrederii în sine.

Și dacă vrei să testezi cum merge, nu mai sta pe gânduri.

Foto: Outnow.ch

Tags:
erika
erika.chivu@ringier.ro