3 modalități sigure pentru a uita de fostul iubit

Să uiți de fostul iubit poate fi o muncă extrem de dificilă, care poate implica multe promisiuni încălcate.

Este absolut normal să simți nevoia să mai comunici cu el, să vă mai vedeți și să aflu ce mai face. Dar, adevărul este că aceste lucruri nu îți vor face bine și ar putea doar să îți facă mai mult rău. De asemenea, trebuie să realizezi că atunci când analizezi întreaga relație și te chinuiești încercând să găsești soluții pentru a fi din nou împreună, de fapt, pierzi timp prețios, în care ai putea să faci ceva util pentru tine.

Trebuie să realizezi că va fi mai ușor, primele zile după o despărțire sunt mai dificile, dar dacă aplici de la bun început sfaturile noastre, vei trece mai ușor peste această suferință.
Notează lucruri dezamăgitoare pe care acesta ți le-a spus
Deschide un document word și începe să scrii toate lucrurile urâte și dezamăgitoare pe care le-a făcut sau pe care ți le-a spus în timpul relației voastre. De fiecare dată când mintea ta începe să preia controlul și să te facă să crezi că relația nu a funcționat din cauza ta și că ai fi putut face ceva pentru a o salva, deschide acest document și recitește-l. Repetă acest procedeu și în momentele când te simți singură sau când un nou tip nepotrivit apare la orizont.

Renunță la toate lucrurile pe care le-a lăsat la tine acasă
Scapă de pozele cu voi doi, ascunde într-o cutie darurile pe care ți le-a făcut, renunță chiar și la tricoul lui pe care îl purtai în fiecare dimineață. Ascunde orice ar putea să îți amintească de fostul tău iubit, să te emoționeze sau care pot să te facă să regreți că relația cu fostul iubit s-a încheiat.

Blochează-l pe social media
În era rețelelor sociale este dificil să uiți cu totul de o persoană cu care ai avut o relație, pentru că exact atunci când te aștepți mai puțin, feed-ul tău de Facebook poate fi invadat de o postare a acestuia sau Instagram îți afișează o fotografie în care acesta se bucură de viață. Așadar, poate că este mai bine să apeși butonul de unfollow, deși este extrem de dificil. Ai putea să încerci să te convingi că vei rezista tentației și că nu vei cerceta profilul lui de pe rețelele sociale, dar ar fi mai bine să previi acest lucru, decât să descoperi ceva care să te facă să suferi.

Foto: outnow.ch

Natalia Muntean
natalia.muntean@ringier.ro