3 moduri în care îţi sabotezi albul dinţilor

Dacă ţi se pare că ai încercat totul, dar încă nu eşti mulţumită de albul dinţilor tăi, este musai să ştii cele trei moduri în care îţi sabotezi eforturile.

Îţi periezi dinţii de două  (uneori chiar de trei) ori pe zi, ai dormit de câteva ori cu benzile pentru albire, iar alegerea ta la petreceri este totdeauna vinul alb tocmai pentru că îţi este teamă de petele inestetice ale celui roşu şi, cu toate acestea, zâmbetul tău nu este suficient de alb? Este foarte probabil ca motivul să stea în spatele uneia dintre aceste greşeli frecvente. Nu este nicio problemă – îţi spunem şi cum poţi remedia situaţia.

1.Te bazezi pe o pastă pentru albirea dinţilor. Adevărul este că eticheta produsului poate pretinde că ajută în procesul de albire a dinţilor fără să conţină ingrediente active cu această misiune. Motivul este adesea conţnutul de silică, un ingredient abraziv care îndepărtează petele de pe suprafaţa dinţilor, dar nu şi pe cele din smalţ. Un exemplu de ingredient care chiar îndepărtează petele încăpăţânate de cafea este peroxidul de hidrogen, într-o concentraţie de 2%.

 2.Totdeauna îţi periezi dinţii cu pastă de dinţi înainte de folosirea benzilor de albire. Ştim, tu vrei să fii sigură că lucrurile chiar vor funcţiona, dar acest obicei face mai mult rău decât bine. Dacă totuşi insişti să nu renunţi la acest obicei, cel puţin ai grijă să nu foloseşti pastă de dinţi care conţine fluor, fiindcă acesta aderă la suprafaţa dinţilor şi împiedică eliminarea petelor. Cu toate acestea, aţa dentară este bine să o foloseşti înainte de sesiunea de albire.

3. Îţi albeşti dinţii înainte de o petrecere. Ai grijă la vin, cafea, ceai şi la fructe de pădure – dinţii sunt mai predispuşi pătării 72 de ore după albire (din cauza peroxidului, desigur). Ah, iar când spunem vin, ai grijă chiar şi la cel alb în această perioadă – este super-acid şi îndepărtează un micro-strat de smalţ, făcându-l mai predispus pătării. Cea mai bună variantă? Bea un pahar de apă după fiecare pahar de vin, iar procesul de albire lasă-l pentru o perioadă în care ştii că te poţi feri de agenţii pepriculoşi (cel puţin câteva zile).

 

Foto: Yannis Vlamos

Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro