Machiajul silver smokey eyes: secretele realizării sale

Machiajul smokey eyes este renumit, toată lumea îl știe și toată lumea îl iubește. Însă ce spui dacă i-ai adăuga un twist diferit? Machiajul smokey eyes în nuanțe de argintiu și bleumarin a fost alegerea make-up artistului pentru a scoate în evidență ochii căprui și pătrunzători ai Mădălinei, câștigătoare a #glamourromanianbeauty, concursul care valorifică frumusețea „altfel” a româncelor!

Cu siguranță nu ne puteți contrazice: Mădălina are o frumusețe aparte, părul ei creț și bogat îți atrage atenția din primele clipe, la fel și zâmbetul ei larg. Ne-am dorit un look intens pentru ea, așa că alegerea machiajului a fost simplă: smokey eyes.

Produsele cheie pentru a realiza machiajul smokey argintiu

Înainte de a trece la orice pas, tenul trebuie curățat perfect, pas pentru care make-up artistul Estée Lauder folosește loțiunea demachiantă Take It Away. Modalitatea corectă de folosire este să o aplici în palme, să o masezi delicat pe față, după care să o îndepărtezi folosind dischete demachiante umezite. Astfel nu agresezi pielea, iar machiajul este îndepărtat în totalitate.

Pentru o hidratare în profunzime, make-up artistul îi aplică pentru început serumul Advanced Night Repair, care stimulează și accelerează procesele naturale de reparare a pielii. Îl aplică pe ten folosind ritualul de aplicare în formă de inimă pentru a fi perfect absorbit.

Pentru că o hidratare optimă, George a optat pentru crema hidratantă DayWear, o cremă cu multiple beneficii, printre care și catifelarea și luminarea pielii. Pentru a fi absorbită optim în piele, aplic-o cu mișcări ușoare, ca o îmbrățișare a feței.

Zona ochilor este de obicei cea mai uscată, așa că are nevoie de o hidratare intensă. Tocmai de aceea George a folosit Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix, un tratament cu tehnologia inovatoare 360 ° Matrix și o formulă ultra hrănitoare, care repară, fortifică și hidratează pielea din jurul ochilor.

Pentru a acoperi imperfecțiunile pielii și pentru un finish mat, make-up artistul Estée Lauder a ales fondul de ten Double Wear Stay-In-Place. Acest fond de ten cu acoperire mare și cu o rezistență impresionantă va menține tenul matifiat și impecabil până la 24 de ore, așa că nu trebuie să ne facem griji că ceva ar putea ruina aspectul mat și flawless pe care ni-l dorim.

 

Pentru a adăuga o tușă de lumină pe zona de sub ochi, George aplică corectorul iluminator Double Wear Brush-on Glow BB, care oferă un finisaj luminos și o acoperire ușoară și rezistentă.

Pentru a fixa toate produsele cremoase aplicate anterior fără să încarce tenul, George a aplicat pudra Double Wear Stay-in-Place Makeup cu mișcări ușoare.

Pentru a evidenția structura feței Mădălinei, George a conturat pomeții și tâmplele folosind pudra bronzantă Bronze Goddess.

Pentru a da intensitate și rezistență fardurilor ce urmează să fie aplicate, George pregătește baza folosind un creion foarte rezistent, și anume Double Wear Stay-in-Place Eye Pencil în nuanța Onyx, pe care îl estompează cu o pensulă pentru acel efect fumuriu.

Accentul argintiu este realizat cu ajutorul fardului cel mai deschis din paleta Pure Color Envy în varianta Infamous Sky. Colțul extern este apoi intensificat cu fardul bleumarin mat din paletă. Pentru a obține efectul fumuriu, culorile sunt estompate cât mai bine cu ajutorul unei pensule pentru blending.

Forma ochilor a fost definită și mai bine cu ajutorul mascarei Pure Color Envy Lash Multi Effects, o mascara cu o perie hibrid care îți permite să creezi look-uri diferite. Partea cu peri deși oferă volum și curbare, în timp ce cea cu peri tari oferă lungime și separare.

Pentru un machiaj intens, sprâncenele trebuie perfect definite. Make-up artistul se bazează pe creionul The Brow Multi-Tasker, care conține creion, pudră și periuță, tot ce ai nevoie pentru un machiaj complet și corect al sprâncenelor.

Pentru a menține accentul pe privire, buzele au fost definite foarte discret, cu o nuanță delicată de roz nude. Astfel, George a ales să tapoteze cu degetele rujul Pure Color Envy în nuanța Rose Tea.

Dacă nu ai văzut tutorialul, îl poți urmări aici

Credite:

Make-up artist: George Doroftei, make-up artist Estée Lauder

Fotograf: Oltin Dogaru

Hairstylist: Mihaela Papa

Beauty editor: Andreea Badea

Fashion editor: Silvia Cristescu

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro