Machiajul perfect pentru roșcate: secretele realizării sale

Părul roșcat natural are un farmec aparte, pe noi ne-a cucerit din prima clipă de când am văzut-o pe Cosmina, una dintre câștigătoarele #glamourromanianbeauty, concursul care valorifică frumusețea „altfel” a româncelor. 

Bazându-se pe produsele Estée Lauder, make-up artistul George Doroftei i-a realizat un machiaj care doar i-a scos trăsăturile în evidență, fără să distragă atenția de la frumoasa culoare a părului. Nuanțele aurii de pe pleoape complimentează culoarea albastră a ochilor, în timp ce rujul cărămiziu atrage și mai mult atenția asupra culorii naturale superbe a părului, fiind din aceeași familie cromatică.

Produsele cheie pentru a realiza machiajul pentru roșcate

Înainte de a trece la orice pas, tenul trebuie curățat perfect, pas pentru care make-up artistul Estée Lauder folosește loțiunea demachiantă Take It Away. Modalitatea corectă de folosire este să o aplici în palme, să o masezi delicat pe față, după care să o îndepărtezi folosind dischete demachiante umezite. Astfel nu agresezi pielea, iar machiajul este îndepărtat în totalitate.

Pentru o hidratare în profunzime, make-up artistul îi aplică pentru început serumul Advanced Night Repair, care stimulează și accelerează procesele naturale de reparare a pielii. Îl aplică pe ten folosind ritualul de aplicare în formă de inimă pentru a fi perfect absorbit.

Pentru că o hidratare optimă, George a optat pentru crema hidratantă DayWear, o cremă cu multiple beneficii, printre care și catifelarea și luminarea pielii. Pentru a fi absorbită optim în piele, aplic-o cu mișcări ușoare, ca o îmbrățișare a feței.

Zona ochilor este de obicei cea mai uscată, așa că are nevoie de o hidratare intensă. Tocmai de aceea George a folosit Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix, un tratament cu tehnologia inovatoare 360 ° Matrix și o formulă ultra hrănitoare, care repară, fortifică și hidratează pielea din jurul ochilor.

Pentru că urmărim un ten cu un glow discret, machiajul feței începe cu baza iluminatoare The Illuminator. Concentrează-l pe zonele atinse în mod natural de lumină: pomeți, frunte, puntea nasului, arcul lui Cupidon și bărbia.

Cosmina are pistrui (care au farmecul lor aparte), așa că pentru a nu-i acoperi, make-up artistul a ales un fond de ten cu o acoperire lejeră și naturală, care să păstreze și luminozitatea feței: Double Wear Nude Water Fresh Makeup SPF 30. Aspectul satinat, semi-mat al acestui fond de ten este similar cu luciul natural al pielii, așa că efectul va fi cel scontat.

Pentru a adăuga o tușă de lumină pe zona de sub ochi, George aplică corectorul iluminator Double Wear Brush-on Glow BB, care oferă un finisaj luminos și o acoperire ușoară și rezistentă.

Pentru a fixa toate produsele cremoase aplicate anterior fără să încarce tenul, George a aplicat pudra Double Wear Stay-in-Place Makeup cu mișcări ușoare.

Pliul a fost conturat cu fardul maro din paleta Pure Color Envy, Defiant Nude, la fel și pleoapa inferioară. Unindu-le spre exterior, obții un efect vizual de alungire a ochiului. Pentru a reda luminozitatea privirii, a fost aplicat fardul auriu din paletă pe pleoapa mobilă.

Forma ochilor a fost definită și mai bine cu ajutorul mascarei Pure Color Envy Lash Multi Effects, o mascara cu o perie hibrid care îți permite să creezi look-uri diferite. Partea cu peri deși oferă volum și curbare, în timp ce cea cu peri tari oferă lungime și separare.

Pentru a evidenția structura feței Adei, George a conturat pomeții și tâmplele folosind pudra bronzantă Bronze Goddess.

Cosmina are sprâncene superbe, așa că George doar le aranjează și le definește foarte puțin forma. Se bazează pe creionul The Brow Multi-Tasker, care conține creion, pudră și periuță, tot ce ai nevoie pentru un machiaj complet și corect al sprâncenelor.

A venit momentul pentru vedetele look-ului: buzele cărămizii. Pentru a obține acea culoare inspirată de nuanța superbă de roșcat, make-up artistuș Estée Lauder începe prin a contura buzele cu creionul Double Wear Stay-in-Place în nuanța Rose. Rujul vedetă al acestui look este Pure Color Envy în nuanța Emotional.

Dacă nu ai văzut tutorialul, îl poți urmări aici

Credite:

Make-up artist: George Doroftei, make-up artist Estée Lauder

Fotograf: Oltin Dogaru

Hairstylist: Mihaela Papa

Beauty editor: Andreea Badea

Fashion editor: Silvia Cristescu

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro