Machiajul pentru ochii albaștri: secretele realizării sale

Cu machiajul potrivit, ochii albaștri pot ieși și mai tare în evidență. Pe asta am mizat când am ales acest machiaj pentru Iulia, una dintre câștigătoarele #glamourromanianbeauty, concursul care valorifică frumusețea „altfel” a româncelor. 

Cu trăsături ingenue și privirea pătrunzătoare, Iulia ne-a convins să o alegem finalistă a castingului nostru. Tot trăsăturile ei copilăroase, dar misterioase în același timp, ne-au inspirat să îi alegem un machiaj cât mai light, mai natural, cu accent pe tenul impecabil și pe culoarea frumoasă a ochilor.

Bazându-se pe produsele Estée Lauder, make-up artistul George Doroftei i-a realizat un machiaj în nuanțe de mov, care complimentează ochii albaștri. Ce să mai spunem de tenul ei care parcă radiază?

Produsele cheie pentru a realiza machiajul pentru ochii albaștri

Înainte de a trece la orice pas, tenul trebuie curățat perfect, pas pentru care make-up artistul Estée Lauder folosește loțiunea demachiantă Take It Away. Modalitatea corectă de folosire este să o aplici în palme, să o masezi delicat pe față, după care să o îndepărtezi folosind dischete demachiante umezite. Astfel nu agresezi pielea, iar machiajul este îndepărtat în totalitate.

Pentru o hidratare în profunzime, make-up artistul îi aplică pentru început serumul Advanced Night Repair, care stimulează și accelerează procesele naturale de reparare a pielii. Îl aplică pe ten folosind ritualul de aplicare în formă de inimă pentru a fi perfect absorbit.

Pentru că o hidratare optimă, George a optat pentru crema hidratantă DayWear, o cremă cu multiple beneficii, printre care și catifelarea și luminarea pielii. Pentru a fi absorbită optim în piele, aplic-o cu mișcări ușoare, ca o îmbrățișare a feței.

Zona ochilor este de obicei cea mai uscată, așa că are nevoie de o hidratare intensă. Tocmai de aceea George a folosit Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix, un tratament cu tehnologia inovatoare 360 ° Matrix și o formulă ultra hrănitoare, care repară, fortifică și hidratează pielea din jurul ochilor.

Pentru că urmărim un ten cu un glow discret, machiajul feței începe cu baza iluminatoare The Illuminator. Concentrează-l pe zonele atinse în mod natural de lumină: pomeți, frunte, puntea nasului, arcul lui Cupidon și bărbia.

Ne dorim un efect al pielii cât mai glowy, așa că make-up artistul a ales un fond de ten cu o acoperire lejeră și naturală, care să păstreze și luminozitatea feței: Double Wear Nude Water Fresh Makeup SPF 30. Aspectul satinat, semi-mat al acestui fond de ten este similar cu luciul natural al pielii, așa că efectul va fi cel scontat.

Pentru a adăuga o tușă de lumină pe zona de sub ochi, George aplică corectorul iluminator Double Wear Brush-on Glow BB, care oferă un finisaj luminos și o acoperire ușoară și rezistentă.

Pentru a fixa toate produsele cremoase aplicate anterior fără să încarce tenul, George a aplicat pudra Double Wear Stay-in-Place Makeup cu mișcări ușoare.

Pentru a da un plus de prospețime machiajului, make-up artistul a apelat la blush-ul Pink Tease, pe care l-a aplicat pe mărul pomeților.Accentul acestui machiaj este pleoapa inferioară, așa că George a folosit fardul mov din paleta Pure Color Envy în nuanța Envious Orchid pentru a o defini într-o culoare intensă. Pentru a aduce un plus de luminozitate privirii, folosește fardul gri-violet metalic pe toată pleoapa mobilă. 

Forma ochilor a fost definită și mai bine cu ajutorul mascarei Pure Color Envy Lash Multi Effects, o mascara cu o perie hibrid care îți permite să creezi look-uri diferite. Partea cu peri deși oferă volum și curbare, în timp ce cea cu peri tari oferă lungime și separare.

Și în cazul sprâncenelor, efectul natural este cel scontat, așa că George doar le aranjează și le definește foarte puțin forma. Se bazează pe creionul The Brow Multi-Tasker, care conține creion, pudră și periuță, tot ce ai nevoie pentru un machiaj complet și corect al sprâncenelor.

Pentru a menține accentul pe privire, buzele au fost definite foarte discret, cu o nuanță delicată de roz nude. Astfel, George a ales să tapoteze cu degetele rujul Pure Color Envy în nuanța Rose Tea.

Dacă nu ai văzut tutorialul, îl poți urmări aici

Credite:

Make-up artist: George Doroftei, make-up artist Estée Lauder

Fotograf: Oltin Dogaru

Hairstylist: Mihaela Papa

Beauty editor: Andreea Badea

Fashion editor: Silvia Cristescu

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro