Machiajul Burgundy Smokey Eyes: secretele realizării sale

Un machiaj personalizat pentru a scoate în evidență niște trăsături unice: aceasta a fost alegerea make-up artistului Estée Lauder pentru Andreea, una dintre câștigătoarele #glamourromanianbeauty, concursul care valorifică frumusețea „altfel” a româncelor.

Rezultatul? Un smokey eyes în nuanțe de roz și burgundy, care îi accentuează perfect ochii verzi.

Produsele cheie pentru a realiza machiajul smokey burgundy

Înainte de a trece la orice pas, tenul trebuie curățat perfect, pas pentru care make-up artistul Estée Lauder folosește loțiunea demachiantă Take It Away. Modalitatea corectă de folosire este să o aplici în palme, să o masezi delicat pe față, după care să o îndepărtezi folosind dischete demachiante umezite. Astfel nu agresezi pielea, iar machiajul este îndepărtat în totalitate.

Pentru o hidratare în profunzime, make-up artistul îi aplică pentru început serumul Advanced Night Repair, care stimulează și accelerează procesele naturale de reparare a pielii. Îl aplică pe ten folosind ritualul de aplicare în formă de inimă pentru a fi perfect absorbit.

Pentru că o hidratare optimă, George a optat pentru crema hidratantă DayWear, o cremă cu multiple beneficii, printre care și catifelarea și luminarea pielii. Pentru a fi absorbită optim în piele, aplic-o cu mișcări ușoare, ca o îmbrățișare a feței.

Zona ochilor este de obicei cea mai uscată, așa că are nevoie de o hidratare intensă. Tocmai de aceea George a folosit Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix, un tratament cu tehnologia inovatoare 360 ° Matrix și o formulă ultra hrănitoare, care repară, fortifică și hidratează pielea din jurul ochilor.

Ne dorim un efect al pielii cât mai glowy, așa că make-up artistul a ales un fond de ten cu o acoperire lejeră și naturală, care să păstreze și luminozitatea feței: Double Wear Nude Water Fresh Makeup SPF 30. Aspectul satinat, semi-mat al acestui fond de ten este similar cu luciul natural al pielii, așa că efectul va fi cel scontat.

 

Pentru a adăuga o tușă de lumină pe zona de sub ochi, George aplică corectorul iluminator Double Wear Brush-on Glow BB, care oferă un finisaj luminos și o acoperire ușoară și rezistentă.

Pentru a fixa toate produsele cremoase aplicate anterior fără să încarce tenul, George a aplicat pudra Double Wear Stay-in-Place Makeup cu mișcări ușoare.

Pentru a obține o nuanță burgundy personalizată, pleoapa este pregătită cu ajutorul unui creion maro, estompat pe toată pleoapa mobilă, peste care este aplicat blush-ul roz în nuanța Pink Tease. Make-up artistul procedează la fel și pe pleoapa inferioară pentru a obține o privire conturată.

Forma ochilor a fost definită și mai bine cu ajutorul mascarei Pure Color Envy Lash Multi Effects, o mascara cu o perie hibrid care îți permite să creezi look-uri diferite. Partea cu peri deși oferă volum și curbare, în timp ce cea cu peri tari oferă lungime și separare.

Pentru un machiaj intens, sprâncenele trebuie perfect definite. Make-up artistul se bazează pe creionul The Brow Multi-Tasker, care conține creion, pudră și periuță, tot ce ai nevoie pentru un machiaj complet și corect al sprâncenelor.

Pentru a menține accentul pe privire, buzele au fost definite foarte discret, cu o nuanță delicată de roz nude. Astfel, George a ales să tapoteze cu degetele rujul Pure Color Envy în nuanța Rose Tea.

Dacă nu ai văzut tutorialul, îl poți urmări aici

Credite:

Make-up artist: George Doroftei, make-up artist Estée Lauder

Fotograf: Oltin Dogaru

Hairstylist: Mihaela Papa

Beauty editor: Andreea Badea

Fashion editor: Silvia Cristescu

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro