Glamour Beauty Festival 2018: ce secrete de beauty am învățat de la masterclass-uri

Glamour Beauty Festival 2018 nu a însemnat doar un weekend plin de răsfăț, ci și întâlnirea cu unii dintre cei mai importanți oameni din industria de frumusețe. Au fost două zile pline de informații prețioase și vrem să le împărtășim cu voi!

În fiecare an ne punem întrebarea: ce ne place mai mult la GLAMOUR Beauty Festival? Să fie goodie bag-ul generos, răsfățul de care avem partea sau masterclass-urile susținute de speakerii de renume? Decizia este grea de fiecare dată, dar și anul acesta ne-am pronunțat: masterclass-urile susținute de speakeri de top, adevărați profesioniști din domeniul frumuseții, sunt atracția principală.

Speakeri la GLAMOUR Beauty Festival 2018

Prima zi de festival a debutat cu masterclass-ul susținut de Camelia Negrea. Încă de la primele ore ale dimineții, participantele au venit la festival nerăbdătoare să ia parte la masterclass-ul ei și să învețe secretele coafurilor realizate cu ușurință acasă. Camelia a răspuns la multitudinea de întrebări venite de la pasionatele de beauty din sală și a invitat doritoarele alături de ea pe scenă pentru a exersa împreună coafurile dorite. Cu siguranță nimeni nu a plecat din sală fără minimum trei coafuri învățate.

Ziua a continuat cu masterclass-ul de machiaj susținut de Adina Vlad care a avut o temă căreia nu putem să îi spunem pas în acest sezon: machiajul bronzant. Adina ne-a împărtășit trucurile ei pentru a obține un machiaj natural, radios, dar foarte seducător. Am învățat cum să combinăm fondul de ten cu iluminatorul lichid pentru un efect mai luminos, cum alegem bronzerul potrivit, cum realizăm contouring-ul și o mulțime de alte trucuri pe care de-abia așteptăm să le punem în practică.

Florin Noje ne-a trezit imaginația cu niște look-uri colorate de-a dreptul spectaculoase și ne-a introdus în tainele unei noi tehnici de colorare a părului: machiajul pentru păr. Am învățat cât de ușor ne putem pregăti un look îndrăzneț de festival, cu șuvițe colorate în cele mai trăznite nuanțe, dar la care putem renunța imediat ce petrecerea a luat sfârșit, doar spălându-ne părul. Participantele la masterclass au plecat acasă și cu cadouri oferite de Florin.

Prima zi de festival s-a încheiat cu masterclass-ul Andrei Manea, cu tema „I woke up like this”. Andra, o maestră a look-ului „no make-up” make-up, ne-a împărtășit o mulțime de trucuri de aplicare a produselor, cum putem obține luminozitate prin machiaj cum să ne realizăm un machiaj bronzant lejer, ideal pentru zilele de vacanță. Nu putea lipsi o demonstrație de machiaj ca la carte, care să ne lase cu inspirația de care avem nevoie pentru a aplica toate trucurile învățate. Implicarea fetelor din sală a fost premiată de Andra cu produse L`Oréal Paris.

Am început cea de-a doua zi de festival cu o doză de energie și voie bună pentru că primul speaker a fost Sorin Stratulat, care reușește întotdeauna să ne încarce cu un vibe pozitiv. Ne-am amuzat alături de el și am învățat o mulțime de secrete ale îngrijirii și coafării părului, am desființat mituri, am primit recomandări personalizate și, cel mai important, am învățat cât de ușor este să îți realizezi niște beach waves perfecte. Trei norocoase din sală au urcat alături de Sorin pe scenă pentru a-i fi modele în exemplificarea a trei tipuri de beach waves, cu trei ustensile diferite, iar la final Sorin a acordat și trei premii surpriză norocoaselor care au găsit un plic sub scaun.

A urmat o lecție intensivă de machiaj susținută de Alexandru Abagiu, powered by Lancôme. Folosirea corectă a produselor de skincare, combinații neașteptate de texturi, utilizări inedite ale anumitor produse, trucuri de aplicare și o mulțime de informații total noi, toate aceste informații împletite perfect de maestrul Alexandru Abagiu într-o demonstrație de machiaj foarte complexă, cu un rezultat pe măsura așteptărilor. Am aflat că poți combina un fard de pleoape cu puțină cremă hidratantă pentru a obține o altă intensitate a culorii și un finish umed sau că poți obține nuanța perfectă pentru sprâncene combinând fardurile de sprâncene cu o picătură din fondul tău de ten.

Ziua a continuat cu un masterclass interactiv de coafură susținut de Camelia Tugearu. Cu ajutorul unor manechine, participantele au putut lucra în paralel cu Camelia pentru a învăța cum să realizeze o coafură de festival complexă, compusă din mai multe elemente. Fetele au prins curaj și au învățat cum se realizează împletitura „infinity braid”, cum să folosească meșele și panglicile și cum să le integreze pe toate într-o coafură desprinsă parcă de la festivalul Coachella.

Am încheiat festivalul cu masterclass-ul Danei Argeșan. Cu profesionalismul cu care ne-a obișnuit, Dana ne-a explicat pas cu pas cum să obținem un machiaj care să arate impecabil pe camera telefonului nostru, gata pentru sesiunile zilnice de selfie-uri. Am aflat ce produse sunt cele mai potrivite, cum trebuie aplicate, pe ce trăsături trebuie să insistăm, dar și mici trucuri „tehnice” pentru a obține poza perfectă.

Intră în galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii din timpul masterclass-urilor!

Mulțumim partenerilor care au făcut acest eveniment posibil: AVON, Batiste, Bourjois, Caudalie, Douglas, essence, Lancôme, glo, Libresse, Pantene, Rimmel London, Sally Hansen, Urban Decay, wet n wild.
Pentru sprijinul acordat, mulțumim și Hanul Gabroveni, Cutia cu Poze, Donutino, Flash Tattoos, Floraria Iris, Manifest, Max Media Production, Print Design Advertising, Tartelicious, TETO, THAIco Spa, Vicecream.

Foto: Andrei Via, Cristi Duminecioiu

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro