Voteaza pentru cea mai inovatoare initiativa la Global Change Awards

Votează pentru cea mai inovatoare inițiativă de la Global Change Awards!

Fundația H&M te invită să împarți 1 milion de euro celor cinci inițiative inovatoare Global Change Awards care reinventează industria vestimentară și protejează totodată planeta. 

Votează oricare din cele 5 inițiative inovatoare câștigătoare!

Imaginează-ți că porți o haină făcută din ce rămâne în urma recoltelor de in, trestiei de zahăr și ananașilor sau un tricou obținut din rădăcinile ciupercilor pe care odată ce nu îl mai porți se va descompune în pământ. Sau poate alte articole de îmbrăcăminte care nu doar că arată bine, ci îți hrănesc și protejează pielea datorită nutrienților din alge din care sunt concepute.

Toate aceste idei sunt câștigătoarele celei de-a treia ediție a Global Change Awards. Fundația non-profit H&M are acum nevoie de ajutorul tău! Votează între 12 și 16 martie oricare dintre cei cinci câștigători, iar votul tău va decide cum va fi împărțită suma de 1 milion de euro. Poți alege între următoarele inițiative inovatoare, accesând link-ul www.globalchangeaward.com/vote-for-nominee:

Crop-A-Porter: textile bio sustenabile obținute doar din ceea ce rămâne în urma recoltelor agricole

Algae Apparel: transformarea algelor în fibre certificate bio și coloranți prietenoși cu mediul și benefice pielii

Smart Stitch: fibre dizolvabile care ușurează procesul de reparație și reciclare

The Regenerator: reciclarea textilelor și obținerea altora prin intermediul separării bumbacului și amestecului de poliester

Fungi Fashion: articole de îmbrăcăminte făcute la comandă din rădăcini de ciuperci descompuse

Global Change Award își propune să ofere un imbold inițiativelor aflate în stadiile de developare, accelerând trecerea de la o industrie vestimentară liniară la una circulară, cu scopul clar de a proteja planeta și condițiile noastre de viață.

Votul îți va oferi oportunitatea unică de a influența industria vestimentară și de a contribui la un viitor mai sustenabil. Cu peste 2600 de candidați din 151 de țări, este limpede că nu ducem lipsă de astfel de idei. Aplicațiile examinează toate posibilitățile, dintr-o paletă largă de domenii, de la biomimetică, nanomateriale și robotică, până la lanțuri logistice, articole de purtat și materiale bio. În mod curios, cele mai multe soluții vin din partea inovatorilor care nu fac parte din industria vestimentară.

„Felul în care gestionăm și utilizăm resursele este crucial pentru viața generației prezente și a generațiilor următoare. Este necesar ca toate industriile să regândească, să inoveze și să schimbe status quo-ul. Inițiativele inovatoare creative reprezintă cheia pentru această schimbare și îi felicit pe această cale pe câștigătorii Global Change Award – cu toții au puterea de a contribui la reinventarea industriei vestimentare, oferind posibilitatea produselor și resurselor să fie recirculate, în loc să fie utilizate o singură dată” a spus Karl-Johan Persson, membru al consiliului de administrație al Fundației H&M și CEO al H & M Hennes & Mauritz AB.

Cei 5 câștigători au fost aleși de către o comisie de experți din întreaga lume cu vaste cunoștințe de modă, sustenabilitate, circularitate și inovație.

„Câștigătorii de anul acesta ai Global Change Award își dedică munca revoluționării lucrurilor și își oferă sprijinul pentru a ne ajuta tranziția către o economie circulară, cu un conținut scăzut de carbon. Fie că vorbim de fibre provenite din resturi organice și alge sau de noi abordări asupra reciclării, câștigătorii au arătat potențialul pe care îl au aceste abordări transformative” a declarat Vikram Widge, membru al comisiei de experți Global Change Award.

Echipele aflate în spatele acestor idei inovatoare și rezultatele votului vor fi dezvăluite în cadrul ceremoniei Grand Award din Stockholm, Suedia, pe 20 martie 2018.

Foto: globalchangeaward.com

Tags:
,
Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com