MET Gala 2014: patru trenduri cheie ochite pe covorul roşu

An de an cele mai cunoscute vedete din lumea filmului şi sute de nume apreciate din lumea modei îşi fac apariţia pe covorul roşu al MET Gala la petrecerea plină de fast găzduită de redactorul şef al ediţiei americane Vogue, Anna Wintour.

An de an cele mai cunoscute vedete din lumea filmului şi sute de nume apreciate din lumea modei îşi fac apariţia  pe covorul roşu al MET Gala la petrecerea plină de fast găzduită de redactorul şef al ediţiei americane Vogue, Anna Wintour.

De la superstaruri precum Beyoncé şi Rihanna la actriţe ca Sarah Jessica Parker, Diane Kruger, Amy Adams, Emma Stone, Charlize Theron, Naomi Watts, Jessica Alba, de la vedete ultracunoscute ca Dita Von Teese şi Kim Kardashian şi până la supermodele ca Gisele Bündchen, Karolina Kurkova şi Kate Upton cu toate au defilat azi-noapte la o nouă ediţie MET Gala.

Adorate sau îndelung criticate, rochiile alese de invitate au pus pecetea asupra câtorva trenduri importante (şi am îndrăzni să spunem, care sfidează proba timpului).

În alb şi negru
Sarah Jessica Parker a dat tonul acestui trend pe covorul roşu, făcându-şi apariţia într-o uluitoare rochie Oscar de la Renta. Au urmat rând pe rând Charlize Theron într-o rochie Dior Couture, Lily Donaldson într-o ţinută Burberry, Hailee Steinfeld într-o ţinută Prabal Gurung şi Anna Kendrick într-o creaţie J. Mendel.

Fast şi eleganţă
Gala de aseară a marcat şi deschiderea expoziţiei dedicate lui Charles James, unul dintre marii designeri ai secolului trecut aşa că multe dintre apariţii au mers pe cartea eleganţei absolute: Dita Von Teese, Liu Wen şi Karen Elson, cu toate au ales creaţii Zac Posen iar Karolina Kurkova a purtat o rochie Marchesa şi bijuterii cu diamante Harry Winston.

Flower Power
De la rochiile pline de flori semnate Dolce & Gabbana purtate de Tabitha Simmons şi de Giovanna Battaglia la creaţia Carolina Herrera aleasă de Emmy Rossum pe covorul roşu a avut loc o adevărată explozie de flori.

Scurt şi la obiect
Cine a spus că o rochie scurtă nu poate fi perfectă pentru o asemenea gală? Mai ales atunci când ea vine la pachet cu mii şi mii de cristale strălucitoare sau cu câteva detalii fabuloase. Să aruncăm doar un ochi la ţinuta Louis Vuitton aleasă de Michelle Williams, la rochia Balmain aleasă de Rosie Huntington-Whiteley la delicata creaţie Miu Miu purtată cu graţie de Elizabeth Olsen sau la ţinuta surprinzătoare Prada aleasă de Lupita Nyong’o.

Admiră-le pe toate în galeria alăturată. 

Foto: Hepta