Rosie Huntington-Whiteley și acel lucru pe care nu l-ar face cu Jason Statham

Rosie are un secret…
Mai bine spus, are mai multe secrete. Cele care stau în spatele succesului, frumuseții, corpului și fericirii ei. Iar acum i le dezvălui pe toate lui Elizabeth Day.

Rosie Huntington-Whiteley locuiește în Los Angeles, locul ideal pentru un supermodel cu părul răvășit și un bronz de invidiat. Da, face toate lucrurile pe care te-ai aștepta să le facă cineva care locuiește în acest oraș: își începe ziua cu o oră de yoga, bea sucuri verzi și face plimbări lungi pe Hollywood Hills, împreună cu cei doi câini ai săi, Dolly și Peggy. Contrar aparențelor, Rosie își dorește ca lumea să știe că în adâncul sufletului a rămas o englezoaică autentică.
„Oh Doamne, mi-e atât de dor de casă“: acesta e primul lucru pe care mi-l spune când începem să vorbim. Sunt primele ore ale dimineții și Rosie tocmai a luat micul dejun: trei ouă fierte și pâine prăjită, o alegere foarte british. „Deseori devin nostalgică și mi se face dor de locul în care am crescut. Mi-e dor de cultură, de oamenii de acolo, de realismul britanic și de simțul umorului specific nouă“, mărturisește Rosie.
Îi e dor să mănânce marmite (n.red.: produs tartinabil, realizat din extract de drojdie de bere. Este specific Marii Britanii și se consumă de regulă la micul dejun)?
„Găsești tot soiul de lucruri în L.A.“, spune ea. „Trebuie să știi de unde să le procuri, dar am câteva locuri unde merg în miezul serii să-mi cumpăr un KitKat, atunci când mi-e poftă de puțină ciocolată.“
Cu siguranță unele persoane vor fi surprinse să afle că Rosie mănâncă junk food. Este un model de succes, renumit pentru corpul său care sfidează perfecțiunea, aceasta trecând cu brio atât testul podiumului și defilând în cadrul show-urilor Victoria’s Secret, cât și cel al campaniilor, pozând ca o adevărată profesionistă pentru colecția pe care a creat-o pentru Marks & Spencer. Rosie For Autograph, o colecție care include lenjerie, articole sport, dar și produse de machiaj sau parfumuri, a fost un adevărat succes penrtu M&S în ultimii cinci ani, aceștia câștigând un public nou datorită modelului, fapt ce dovedește că Rosie este și o femeie de afaceri serioasă. Recent a realizat o colecție de costume de baie, mărturisind că, la fel ca noi, privește acest item cu puțină teamă. „Costumele de baie și denimul se aseamănă foarte mult, din punctul meu de vedere. Ambele le îngrozesc pe femei, inclusiv pe mine. Așadar, mi-am dorit foarte mult să încerc să creez ceva practic și sper că am reușit să o fac“, a spus aceasta. Poftim? Rosie este îngrozită de costumele de baie? Ea? Cum rămâne cu restul femeilor?
Aceasta începe să râdă și îmi explică. „Ce vreau să spun este că fiecare femeie are nesiguranțele sale, indiferent de mărimea pe care o poartă. Din exterior, oamenii pot să creadă că ai corpul perfect și că nu ai de ce să te plângi, dar lucrurile nu stau așa. Cred că este important ca femeile să știe că oricine are complexe. Și deși este un clișeu, secretul stă în iubirea de sine. Trebuie să te iubești pe tine, înainte să îi poți iubi pe alții“, spune aceasta.
Rosie și-a început cariera de model în urmă cu 14 ani, dar a cochetat puțin și cu actoria, bifând roluri în două producții cu bugete serioase: Mad Max: Fury Road și Transformers: Dark of The Moon. Iar de-a lungul acestei aventuri, l-a cunoscut și pe logodnicul ei, Jason Statham, actorul în vârstă de 49 de ani faimos pentru rolurile sale din Lock, Stock & Two Smoking Barrels sau seria The Fast and The Furious. În februarie, Rosie a anunțat că ea și Jason vor deveni părinți pentru prima dată.


„Suntem extrem de fericiți și entuziasmați“, mărturisește Rosie, spunându-mi că nu vrea să spună mai multe despre acest subiect. Ea a fost mereu foarte discretă și spune că se consideră o persoană inrovertită. „Oamenii mă întreabă mereu cum pot să fiu introvertită când sunt mai tot timpul pe jumătate dezbrăcată. Eu privesc lucrurile din altă perspectivă și consider că extrovertiții se diferențiază de introvertiți prin felul în care aleg să își bucure sufletul. Eu am nevoie să petrec timp singură și să fiu la mine acasă“, explică Rosie.
Rosie abordează faima în aceeași manieră. „Mi-am dorit să trasez o linie clară între ce îmi doresc să împărtășesc cu ceilalți și ceea ce vreau să păstrez doar pentru mine“, spune Rosie, mărturisind că Jason o sprijină foarte mult. „El face parte dintr-o altă generație și nu este deloc interesat de rețelele de socializare“, menționând că este în schimb îngrijorată de felul în care sunt afectate fetele de asta. „Tinere din lumea întreagă, unele dintre ele fără încredere în ele, văd  aceste imagini cu un supermodel care arată incredibil pe o plajă, într-un decor nerealist. Înțeleg cum astfel de lucruri pot afecta stima de sine, nici eu nu sunt imună la asta“, dezvăluie Rosie.
Rosie a crescut cu o figură maternă puternică. Mama ei, Fiona, a fost instructor de aerobic în anii ’90 și obișnuia să îi ducă pe Rosie, pe fratele și sora ei, la sesiunile sale de aerobic și să îi pună să stea în spatele sălii, de unde puteau urmări exercițiile. „Ceea ce vedeam la mama mea a avut un impact pozitiv asupra mea și cred că mi-a insuflat niște calități“, spune Rosie.

A copilărit la o fermă din Devon, înconjurată de animale precum cai, găini, rațe, oi și porci, iar grădina cu legume era pentru tatăl ei, Charles „locul lui preferat din întreaga lume“.
Primul ei job? O reclamă Levi’s. Din banii câștigați și-a cumpărat un Ford Ka pe care îi era teamă să îl conducă deoarece își făcea griji că nu va mai câștiga niciodată atât de mulți bani.
„Cel mai important cadou pe care mi l-au făcut părinții mei a fost libertatea de a mă cunoaște. Câteodată trebuie să preiei frâiele și să îți urmezi instinctele“, spune Rosie.

A crescut știind că este frumoasă? „Dumnezeule, nici nu știu cum să răspund la întrebarea asta. Cred că ne întoarcem la discuția de dinainte și totul se rezumă la relația pe care o ai tu cu tine și la încrederea în forțele proprii. Am fost mereu încrezătoare, probabil aveam mai multă încredere în mine când aveam 16 ani decât am acum. Cu toate astea, nu am simțit niciodată că sunt cea mai frumoasă. Nu am crescut cu ideea asta deoarece cei din jurul meu nu îmi spuneau asta. Sunt model și, în mod evident, oamenii presupun că ai o părere foarte bună despre tine, dar eu nu văd lucrurile așa. Cred că este subiectiv. În general, am încredere în mine, sunt fericită și mă consider foarte norocoasă. Cred că acesta este cel mai bun răspuns“, mărturisește Rosie.
Descrie ca fiind „ireal“ momentul în care a fost selectată pentru a defila în cadrul show-ului Victoria’s Secret, la 19 ani, făcând parte din elita îngerilor Victoria’s Secret, la 22 de ani. „La momentul respectiv încă simțeam că sunt doar o fată din Devon. Am crescut purtând cizme de cauciuc și dintr-o dată eram în Los Angeles, defilând alături de Gisele și Adriana Lima, în aceste ținute incredibile, în fața celebrităților. A fost un moment foarte, foarte important pentru mine“, mărturisește modelul.

Simte că există o presiune să rămână în formă?
„Relația pe care o ai cu propriul corp este într-o continuă schimbare. Nu cred că înveți dintr-o dată să te iubești și gata, ai bifat această căsuță și mergi mai departe. Este un proces de durată“, susține Rosie. Aceasta spune că pentru ea cheia succesului stă într-o dietă echilibrată și multă mișcare. „Sportul joacă un rol important în viața mea. Dacă timp de câteva săptămâni nu reușesc să ajung la sală, relația pe care o am cu corpul meu se schimbă: mă uit în oglindă și nu mă simt foare încrezătoare. Cred că secretul stă în echilibru. Pentru mine este foarte important să am aceste perioade în care, dacă îmi doresc, pot să nu merg la sală câteva zile, să mă relaxez, să mănânc burgeri, cartofi prăjiți și înghețată. E important să am momente în care să mă răsfăț“, mărturisește Rosie.
Jumătatea sa, Jason, este renumit pentru corpul său atletic și pătrățelele de pe abdomen. Dacă se antrenează împreună? Rosie ezită puțin înainte să răspundă. „Nu! Mă inspiră să fiu în preajma lui deoarece simt că mă motivează să îmi depășesc limitele, dar abordăm sportul din perspective diferite. Eu nu lucrez cu greutăți foarte mari și nu lovesc sacul de box. Mie îmi place să dansez, să sar pe trambulină, iar greutățile cu care lucrez au două kilograme“, explică supermodelul.

Rosie a împlinit 30 de ani în aprilie și mărturisește că îi place să avanseze în vârsă. „Cu fiecare an ce trece, mă simt mai bine în pielea mea și mai puternică. Experiența își spune cuvântul… nu te mai amăgești, alegi doar lucrurile care știi că funcționează pentru tine și astfel devii mai eficient și ești mai sigur pe deciziile tale. Nu mi-aș dori deloc să am din nou 20 de ani“, mărturisește Rosie.
Se oprește și apoi completează: „Dar cine știe? Poate când vor începe să se vadă ridurile poate că o să îmi doresc să mă întorc pe la 27 de ani. Sper totuși să lucrez și când o să am 85 de ani“.

Pot deja să vizualizez asta: o linie de îmbrăcăminte Rosie For Autograph care se adresează femeilor de o anumită etate. Va fi cu siguranță frumoasă și foarte bine gândită, iar eu voi fi prima la coadă, probând fiecare piesă.

Styling de Alessandra Steinherr
Fotografii de Guy Aroch
Traducere și adaptare de Larisa Andraș
Coafură: George Northwood/George Northwood salon; machiaj: Florrie White/Bryant Artists. Asistentă: Dominique Temple.

erika
erika.chivu@ringier.ro